V Jablonci rozkvetlo Pokáčovo jaro

V Jablonci rozkvetlo Pokáčovo jaro 

V rámci energií nabitého turné Pokáčovo jaro zahrál 14. 4. písničkář Pokáč v doprovodu Petry Göbelové v Klubu Na Rampě v Jablonci nad Nisou.

Koncert zahájila mladá ostravská písničkářka Petra Göbelová. Na první pohled plachá, trochu introvertní osůbka. Ovšem když se na pódiu chopí kytary, umí to parádně rozjet. Hrála skladby ze svého debutového alba Normální žena, které doplňovala některými novějšími - například Čokoládou. Petra fungovala jako skvělý Pokáčův předskokan i díky tomu, že dala přednost svým vtipným textům. Představila se jako hudebnice, jejíž tvorbu se rozhodně vyplatí sledovat. Už teď se můžeme těšit na její singl Nerozhodný typ, který by měl v brzké vyjít. 

Po pauze se objevila holá Pokáčova hlava a byla uvítána mohutným potleskem. Pokáč, svým srdečným vystupováním, humornými písněmi a vtipným doprovodným komentářem, se příjemným způsobem postaral o zbývající část večera. Hrál na kytaru, ale chvílemi i na ukulele své minisongy (krátké písně na krátký nástroj), dokonce došlo i na zbrusu nový duet Pokáče a Petry Göbelové Láska na vsi. Večer se nesl v typickém Pokáčovsky rozverném duchu, neboť on, ačkoliv jeho písně občas mají vážnější podtext (Ekosong, Kebaby), se záměrně vyhýbá psaní pouze vážných nehumorných textů. Fanoušci se dočkali i hitů Vymlácený entry nebo duetu Lovesongy, před kterým dokonce Pokáč sháněl v publiku divačku, která by si ho s ním zazpívala.

Pokáč s Petrou Göbelovou si v rámci turné ještě zahrají svůj poslední koncert tuto středu 18. 4. v pražském Paláci Akropolis.

Foto: Tony Košař

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci: ,

Místo konání: Klub Na Rampě

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!