Marek Daniel alias Tonda Blaník jako Pantalone v bláznivé komedii

Marek Daniel alias Tonda Blaník jako Pantalone v bláznivé komedii90%

Spolek Sešlých přijel do Divadla Bolka Polívky v Brně představit svou vtipnou inscenaci Commedia dell´arte. Ve hře se setkáváme s poměrně klasickou zápletkou - jedna žena a více mužů. Žena však touží jen po jednom.

Inscenace vznikla již v roce 1995 pod taktovkou režiséra Zdeňka Duška, který se společně s hereckými přáteli z divadel Husa na Provázku a Hadivadla spojil, aby připravili vlastní zábavné představení.

Pokud někdo kdo přišel do divadla na tuto inscenaci očekával, že se jedná o divadelní představení v historickém žánru, již po deseti vteřinách pochopil, že tomu tak není. Vtipné okamžiky diváky prováděly od začátku do konce. Celým dějem provázel služebný Capitana (Pavel Liška) Harlekýno (Tomáš Milostný), který již na začátku představení předvedl, že jeho jazyk se nezamotá ani v tom nejsložitějším jazykolamu. Po jeho boku se často objevovala služebná Kolombína (Andrea Marečková), která měla sloužit Pantalonemu (Marek Daniel).

V okamžiku vkročení Pantaloneho na pódium začal v celém sále hlasitý smích, který skončil až po jeho odchodu z jeviště. Pantalone měl specifický hlas, který odpovídal spíše ženskému tónu hlasu. Marek Daniel se navíc nestyděl na začátku inscenace vyběhnout zcela nahý, za což si zasloužil od publika velký potlesk. Pantalone měl ve své věži krásnou Isabell (Gabriela Štefanová), kterou chtěl mít jen pro sebe, ta se však zamilovala do romantického Leandra (Michal Bumbálek), jehož romantické řeči Isabell okouzlily.

Tato komedie se zdánlivě podobala divadelní hře Sluha dvou pánů, a to i v některých jménech, která tam byla stejná. Divákům se velmi líbila improvizace, která byla v některých chvílích patrná, a to hlavně když Marek Daniel rozesmál i své kolegy na jevišti, kteří chvíli nebyli schopni hrát. Všichni herci komunikovali s publikem, jako kdyby se znali.

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Bolka Polívky

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!