Rampage Ničitelé nepřináší nic víc, než jen další digitální obludy likvidující moderní města

Rampage Ničitelé nepřináší nic víc, než jen další digitální obludy likvidující moderní města40%

The Rock opět ovládá dívčí srdce - nejen svými pevnými svaly a bílými zuby, tentokrát i láskou ke zvířatům, uhrančivým pohledem, co mu zůstal z Jumanji, a jak jinak než záchranou světa. Do kin právě vstupuje nový akční film inspirovaný hrou z roku 1986, v níž obří zvířata likvidují velkoměsta.

Dwayne Johnson v roli Davise Okoyeho pečuje v přírodní rezervaci o gorily. Speciální vztah má s albínským gorilím samcem Georgem, jehož zachránil, když byl ještě George malou opičkou, naučil jej znakové řeči a jsou, dá se říct, nejlepšími přáteli. Davis totiž nemá moc dobré vztahy s ostatními lidmi - těžko říct, zda je to proto, že je ve scénáři jeho role napsaná tak, že jednoduché fráze zvládne přeříkat i tříleté dítě.

George se však omylem přimotá do průšvihu obřích rozměrů. Farmaceutická firma, jež se mimo jiné snaží o úpravy DNA, pro jistotu provádí své experimenty ve vesmíru - to aby byla Země v bezpečí - a má menší nehodu spojenou s evakuací a výbuchem vesmírné stanice. Zbytky vzorků nové technologie CRISPR tak dopadají na různá místa v Severní Americe. Bohužel je to právě George, kdo jednu ze tří “kouzelných krabiček” najde. Nejen že chemikálie ovlivní jeho velikost, má vliv i na jeho chování.

Právě díky dobrému vztahu, který Davis a George mají, se George agresivitě dlouho brání a Davis se snaží co nejrychleji záhadu vyřešit a kamaráda z této téměř kletby vysvobodit. Na pomoc mu přichází doktorka Kate Caldwell (Naomie Harris), která se kdysi na vývoji CRISPR podílela, nyní však už pracuje jinde. Proti nim rychle pracují majitelé firmy sídlící v Chicagu, sourozenci Wydenovi (Malin Akerman, Jake Lacy), kteří se snaží nejen George, ale i ostatní postižená zvířata nalákat do města, kde z nich chtějí za jakoukoli cenu dostat jediné pozůstatky po nákladném vědeckém výzkumu.

Kromě George je totiž postižen “zvětšovacím kouzlem” i vlk a krokodýl, ti všichni pomalu likvidují Chicago, zatímco se jej policejní jednotky snaží evakuovat, monstra pomocí bombardování zlikvidovat, a Davis s doktorkou Kate z toho všeho ještě chtějí George zachránit. Jednoduchý příběh nepřekvapuje vůbec ničím, už z trailerů je zřejmé, o čem film je i jak dopadne. Dokonce ani finální souboj obřích digitálních predátorů se ničím neliší třeba od dinosaurů v Jurském světě či souboje Kaiju a Jaegerů v Pacific Rimu.

Hloupé, tisíckrát recyklované hlášky a epické průpovídky sem tam proložené jednoduchým vtipem, digitální zvířata, co každou chvilku snědí člověka či celé auto, padající mrakodrapy a Dwayne Johnson, který se z nudného a ne moc přátelského zaměstnance zoologické zahrady rázem stává hrdinou, co přepere několik ozbrojených policistů, řídí vrtulníky a bojuje spolu s monstry v sutinách velkoměsta. To vše je Rampage. Bohužel však nepřináší nic víc - žádnou zajímavou dějovou zápletku, žádný pořádný humor či alespoň napětí, o hlubší myšlenky se ani vzdáleně nepokouší. S čistým svědomím tedy bohužel doporučit opravdu nemůžeme.

Názor informuji.cz: 40%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!