Divadlo Kalich chystá nové nastudování legendárního muzikálu Vlasy. Známe herecké obsazení

Divadlo Kalich chystá nové nastudování legendárního muzikálu Vlasy. Známe herecké obsazení 

Premiéra nového nastudování muzikálu Vlasy / Hair s podtitulem květiNOVÉ děti se v Divadle Kalich uskuteční 18. ledna 2019. Již nyní ale víme, koho na divadelních prknech uvidíte!

Muzikálová legenda Vlasy (Hair) se do Prahy vrátí po 20 letech. V Divadle Kalich ho nově nastuduje režisér a výtvarník Šimon Caban, který nám prozradil, jaká byla jeho cesta k objevení tohoto muzikálu: "V komunistické Praze jsem chodil ve zvonáčích na Letnou na ilegální burzu směňovat LP, nosil jsem dlouhé vlasy, které mi chtěli policajti ostříhat, a toužil jsem po modré knížce. A v takové situaci jsem najednou někde, ve špatné kvalitě VHS, viděl Formanův film a tam slyšel tu úžasnou hudbu! Jakkoli je muzikál Hair padesát let starý, platí jeho apel dodnes.” Caban pro své nastudování muzikálu zvolil podtitul "květiNOVÉ děti”" který v mnohém vypovídá o jeho přístupu k inscenování této legendy: "Každá generace přichází s něčím novým a změny jsou čím dál tím rychlejší. Nechtěli jsme, aby diváci sledovali nějaké retro zoo, kde pobíhají vlasatci s džínovými vestami na chlupatých prsou… Ale na jednom se shodnem – Make love, not war.”

Protagonisté muzikálu Vlasy

O místa v hereckém obsazení nových pražských Vlasů bojovaly na konkurzech tři stovky herců a tanečníků. Koho tedy na divadelních prknech nakonec uvidíme? V roli Bergera se představí Přemysl Pálek a Roman Tomeš, Clauda ztvární Jan Franta v alternaci s Richardem Pekárkem, Sheilu zahrají Charlotte Doubravová a Petra Vraspírová, Woofa Štěpán Komárek a Milan Peroutka, Jeanie Simona Tlustá a Michaela Tomešová, Huda Lukáš Adam a Jan Tenkrát,  Steva Filip Hořejš a Viktor Novák. Vícerole obsadí Kateřina Bohatová, Marie Křížová, Kateřina Steinerová, Petr Novotný a Michal Pleskot, roli Suzan ztvární Tereza Machová. "I když jsem původně uvažoval, že vezmu celé to skvělé obsazení ze své poslední realizace v Divadle Kalich, tedy ze Srdcového krále, tak jsem na konkurzu viděl tolik nových mladých skvělých talentů, že vzhledem k tomu, že Hair musí fungovat především jako "mladá parta", rozhodl jsem se i pro ně a myslím, že je jim muzikál ušitý přímo na tělo. Ale řada „starých dobrých brachů“ z mé dřívější spolupráce tu k mé radosti zůstala.” říká Šimon Caban.

Herečky muzikálu Vlasy

Vlasy jsou po Pomádě, Horečce sobotní noci a Srdcovém králi čtvrtým světovým muzikálem na repertoáru Divadla Kalich. Svou premiéru měly 7. října 1967 na off-Broadwayi a 26. dubna 1968 na broadwayské scéně. Co však mohou říci po 50 letech současným divákům? "Nastudovat tento muzikál pro nás znamená právě nacházet, čím oslovuje nejen pamětníky, ale především současnou mladou generaci, vrstevníky jeho hrdinů. Je toho až překvapivě hodně. Ostatně pocity nejistoty, jisté rozčarování, chuť vymezit se, hledání vlastní identity, ale i lásky a radosti prožívají mladí lidé napříč dekádami vlastně stejně, v tom důležitém určitě. Právě o tom chceme naše Vlasy hrát a dokázat, že jsou nadčasové – svým sdělením i hudbou, která je doprovází. Diváci se dočkají všeho, co od muzikálu Vlasy čekají – písní, které už se staly nesmrtelnými, a příběhu, který je velkou oslavou lásky, svobody a tolerance, tedy hodnot, o něž se musíme bát a chránit je dneska stejně jako tenkrát,” říká producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek. "Jde o nové pojetí Vlasů, kde si máme připomenout, co znamenají slova svobodomyslnost, přátelství a oddanost. Styly nemůžu určit, budu pracovat s příběhem a vnitřním vyjádřením herců tak, aby diváci šli domů a mrazilo je. To pro nás pro všechny bude největší úspěch,” dodává choreografka představení Petra Parvoničová.

Vstupenky na lednová až březnová představení jsou v předprodeji od 10. dubna 2018, včetně tří exklusivních předpremiér 8. a 9. září 2018.

Hudba: Galt MacDermot; scénář a texty písní: James Rado, Gerome Ragni; překlad a přebásnění: Jiří Josek; producent: Michal Kocourek; režie, scéna: Šimon Caban; choreografie: Petra Parvoničová; pěvecké a hudební nastudování: Lubomír Dolný; kostýmy: Zuzana Straková.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Kalich

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!