Fashion Event se dotkne Zlína již tuto sobotu

Fashion Event se dotkne Zlína již tuto sobotu 

Zlínské ulice rozproudí v sobotu 14. dubna duch kreativity a extravagance. Fakulta multimediálních komunikací UTB pořádá již po šesté akci nazvanou Fashion Event Dotek a pozvala celou řadu stálic nejen z české scény, ale i zahraniční designéry, aby předvedli to nejlepší ze své aktuální tvorby.

Minulý ročník se odehrál v Brně a na seznamu se objevila jména jako Matteo Carlomusto nebo Janis Kutils. Tehdy se vybralo před dvacet tisíc korun na dobrou věc, částka putovala na konto Mamma HELP. A jinak tomu nebude ani letos. V rámci poslední části přehlídky půjdou do dražby takzvané „ready-to-wear“ kousky, které si může pořídit každý z účastníků eventu. Bude na výběr ze šestnácti modelů, které vzešly z dílny Ateliéru Design oděvu a Ateliéru Design obuvi UTB. Jsou ušity tak, aby zastřely hranice mezi ženskou a mužskou módou, tedy unisex.

Celý program je dělen do tří hlavních částí. První z nich, Fashion Talk, začne už v jedenáct dopoledne v podniku Blok 12. Jak už název napovídá, jde o neformální diskuzi se zajímavými hosty. Každý z nich bude mít prostor asi tři čtvrtě hodiny, přičemž jako první vystoupí Gabriella Veszprémi. Přijede z Německa se svým nápaditým konceptem výroby bot z odřezků kůže, které se při běžném provozu nezužitkují. Dále se představí Sanna Schubert se svou kolekcí barevnou Girls Are Hunters. V neposlední řade do Zlína zavítá také Martina Feitová, provozovatelka Recycle Vintage Store. Mužskou část zastupují dvě jména - Filip Vaculík ze zakázkového krejčovství SALONč4 a Peter Susan Sagat s projektem TRENDSETTING FUCKEDUP***.

Druhá a zároveň nejočekávanější část vypukne úderem osmé hodiny večerní v prostorech OD 13 Zlín. Na Fashion Show letos zhlédneme modely pěti návrhářů. Zástupkyní Česka je Sabina Chrastilová z Univerzity Tomáše Bati. Předvede svůj projekt TAGGED, v němž se prolíná příběh vojačky a amerického vězně s dnešní dobou. Naše slovenské sousedy reprezentuje Dominika Kozáková s přehlídkou Freak Show, kterou předvedla i na letošním Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku. Adriana Šatková představí svou kolekci IKONA 52 inspirovanou módou československých žen v letech 1948-1952. Z Budapeště přijede Gabriella Veszprémi, o které už byla řeč výše. Zmínka padla také o Sanne Schubert z Německa, která svými návrhy mapuje maskulinitu a feminitu.

Poté se všichni přesunou na Afterparty Plastic Enough? do Bloku 12, kde večer rozproudí tři DJové. Do desíti můžete přijít zdarma, poté 70 Kč. Pokud jde o Fahion Talk a Fashion Show, za každou část se vybírá vstupné 100 Kč.

Fotografie: Maria Karlakova

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!