Show Oscar Music Awards rozezněla pražskou Hybernii filmovými melodiemi

Show Oscar Music Awards rozezněla pražskou Hybernii filmovými melodiemi90%

Ukrajinský symfonický orchestr Lords of the Sound představil v úterý večer v pražském divadle Hybernia svůj program filmových melodií oceněných či alespoň nominovaných na prestižní filmovou cenu Oscar.

Ve více než dvě hodiny trvajícím programu zazněly známé melodie z filmů jako je Harry Potter, Pán prstenů, Piráti z Karibiku, Avatar, Matrix, James Bond, Hvězdné války, Gravitace, Pearl Harbor, Titanic, Pulp Fiction, Batman či The Artist. Ale nezůstalo jenom u hudby - v duchu názvu celého programu Oscar Music Awards předcházela každou skladbu předem namluvená upoutávka evokující vyhlašování nominací na prestižní cenu.

Jednotlivé orchestrální skladby doplnila i projekce scén z příslušných filmů a světelné efekty. A právě projekce ne vždy dobře pasující do hudby zejména v první polovině koncertu mírně kazila dojem, druhá polovina ho však již napravila. Stejně tak světelné efekty, mnohdy zbytečně oslňující diváky byly v některých částech nadbytečné. To však byly jediné mínusy celého programu a v porovnání s výkony hudebníků musím říci, že mínusy zcela zanedbatelné.

Překvapením večera byl sólista Yaroslav Radionenko, který si se svou kolegyní Margaritou Meleško vystřihl nejen filmový La La Land, ale s přehledem zazpíval například i operní árii mimozemské Divy Plavalaguny z Pátého elementu. Jeho hlasový rozsah je vskutku mimořádný. Opomenout nelze ani skvěle zahraná houslová sóla z filmů Schindlerův seznam a Moulin Rouge.

V rámci turné po České republice mají posluchači možnost vidět show Oscar Music Awards ještě 12. 4. 2018 v Brně. Vstupenky zakoupíte v síti Ticketstream.

Foto: archiv Lords of the Sound

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Show Oscar Music Awards rozezněla pražskou Hybernii filmovými melodiemi
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

(1 hodnocení) A co tvé hodnocení?