MINT: Brno Fashion Market slaví 30. narozeniny. Nově otevře zónu Gastronebe s občerstvením

MINT: Brno Fashion Market slaví 30. narozeniny. Nově otevře zónu Gastronebe s občerstvením 

Přes šedesát módních a designových značek se představí na 30. ročníku MINT: Brno Fashion Marketu, který se v Mosilana Hubu uskuteční o víkendu od 14. do 15. dubna. Premiéru zde bude mít nová zóna s prodejem potravin Gastronebe.

V Mosilana Hubu v Křenové ulici v Brně se o tomto víkendu mimo jiné představí některé jeho ateliéry, například malířky Eriky Voith. Návštěvníci si budou moci prohlédnout benátské sklo SYIN Janky Závodské, prezentovat se bude také Václav Klňava s perkusními nástroji kalimba. Prostory budou narozeninově vyzdobeny narciskami a květiny v neděli dvě hodiny před zakončením přehlídky rozdají liftboyové návštěvnicím marketu.

Součástí MINT: Brno Fashion Marketu bude letos poprvé také zóna s občerstvením pod názvem Gastronebe. Kávu zajistí pražírna Rello il torrefattore a další nápoje nabídne bar Naproti. Mlékárna Letovice přiveze sýrové delikatesy i přepuštěné máslo, Green Leaves připraví veganské občerstvení, Guacamole always fresh zase nabídne pokrmy z avokáda.

Handmade by Sokolíci se specializují na chilli omáčky, čatní a nově i pekařské a cukrářské chilli výrobky. Pro milovníky sladkostí bude na výběr mléčný karamel, cukrářství Kejky, veganské dortíčky nebo ručně vyráběná čokoláda od 1. brněnské čokoládovny.

Pravidelná brněnská akce MINT Market, která vznikla jako platforma pro nezávislé módní návrháře a designéry, letos oslaví již 8 let své existence. Založila ji brněnská značka Lovemusic. MINT Markety se dlouhodobě věnují tématům malovýroby, originálnímu designu, lokálním nákupům, odpovědné spotřebě, slow fashion, recyklaci a udržitelnosti. Nabízejí alternativu k nákupům v anonymních nákupních centrech a umožňují přímý kontakt zákazníka s výrobcem.

V sobotu 14. dubna bude MINT Market otevřený od 11 do 18 hodin, v neděli 15. dubna potom od 10 do 17 hodin. Vstupné je zdarma.

Foto: archiv MINT Market

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Bývalá Mosilana

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!