Die Antwoord představili předskokana svého pražského koncertu. Podívejte se, kdo s nimi v srpnu do Čech zavítá

Die Antwoord představili předskokana svého pražského koncertu. Podívejte se, kdo s nimi v srpnu do Čech zavítá 

Patrně nejbláznivější koncert tohoto roku se pomalu blíží, a tak se fanoušci jihoafrického dua Die Antwoord dočkali i představení předskokana pražského koncertu. A rap-rave skupina pro něj doslova nešla daleko. Supportem pražského koncertu se stane jejich krajanka Moonchild Sanelly, která 20. srpna přiveze do Čech svůj unikátní „future ghetto funk“.

Poprvé se Česku samostatně představili v roce 2010 v pražské Lucerně, o šest let později pak již beznadějně vyprodali Žluté lázně a naposledy loni odehráli festivalový set na Rock For People. Řeč je o rap-raveové jihoafrické skupině Die Antwoord, která je známá svými bláznivými songy s ještě bláznivějšími videoklipy a nezaměnitelnou atmosférou svých koncertů. Duo složené z rapera Ninji a zpěvačky Yolandi Visser se nyní připravuje na svůj třetí samostatný koncert v Česku a fanouškům tak nezbývá nic než dlouhý odpočet dnů do 20. srpna, kdy vystoupí na holešovickém Výstavišti.  

Čekání jim ale nyní zpříjemnila nová zpráva – Die Antwoord totiž zveřejnili support pražského koncertu. Předskokanem se stane jejich krajanka a jedna z nejžhavějších současných jihoafrických hvězd Moonchild Sanelly. A i když se v hudební branži pohybuje teprve krátce, její tvorba již dokázala zaujmout celou řadu hudebníků a producentů. Damon Albarn, známý jako frontman britské skupiny Blur, který s Moonchild spolupracoval ve svém projektu Africa Express, o ní řekl, že „je globální superstar, na kterou čeká velký úspěch“.

Kromě toho se tato rodačka z jihoafrického Port Elizabeth podílela na vzniku velkého hitu Midnight Starring, letos v únoru pak natočila mezinárodní hit Down Low a své dvě skladby Thirsty a F-Boyz. Její styl hudby charakterizuje nejlépe zpěvačka sama: „Svoji hudbu nazývám future ghetto funkem“. Nyní budou mít i čeští fanoušci jedinečnou možnost tuto vycházející hvězdu slyšet v jejích začátcích. Na celý srpen se totiž Moonchild Sanelly připojí k Die Antwoord na jejich evropském turné, a tak nemine ani koncert 20. srpna na Výstavišti v pražských Holešovicích.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!