Fleet Foxes o prázdninách potěší české fanoušky staršími hity i nejnovějšími songy

Fleet Foxes o prázdninách potěší české fanoušky staršími hity i nejnovějšími songy  

Americká indie folková skupina Fleet Foxes vydala minulý rok svou dlouho očekávanou třetí studiovou nahrávku Crack-up. Tu v červenci dorazí konečně představit i českým fanouškům.

Formaci Fleet Foxes založili v roce 2006 dva středoškoláci Robin Pecknold a Skyler Skjelset. Doplnili je i klávesista Casey Wescott, baskytarista Craig Curran a bubeník Nicholas Peterson. Sestava se postupem času však ještě několikrát obměňovala. Své první EP vydala skupina hned první rok své existence. O dva roky později následovala eponymní debutová nahrávka. V roce 2011 se pak kapela dočkala druhého alba Helplessness Blues.  

Svou dlouho očekávanou třetí desku Crash-Up vydali Fleet Foxes v červnu minulého roku. Obsahuje jedenáct nových songů, z nichž ještě před uvedením nahrávky představili singly Third of May, Fool’s Errand a If You Need To, Keep Time on Me. Písně nahrávala kapela na různých místech po Spojených státech. “Od počátku nahrávání jsme se snažili vytvořit album, které by mohlo stát vedle naší předchozí práce, vytvořit si své vlastní území a zanechat jasný horizont pro pohyb dopředu. Máme pocit, jako bychom to dokázali, i když to trochu trvalo,” vysvětluje kapela. 

V současné době představuje kapela novou nahrávku na turné po Americe. V červnu se pak přesune do Evropy, kde vystoupí v Dánsku, Polsku, Belgii, ve Španělsku i v České republice. V srpnu se pak vrátí ještě do Finska, Estonska, Velké Británie a Portugalska. Pražský koncert se uskuteční 2. července ve Velké sále Lucerny. Vstupenky jsou k dostání v internetovém předprodeji za 1 190 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna - Velký sál nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna - Velký sál

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!