Novou desku představí v Praze písničkář Xavier Rudd

Novou desku představí v Praze písničkář Xavier Rudd  

Autralsko-nizozemský písničkář, multiinstrumentalista a bojovník za lidská práva Xavier Rudd chystá své nové studiové album Storm Boy. To vyjede v druhé polovině roku představit na světové turné, během něhož se zastaví také v Praze.

Devětatřicetiletý Xavier Rudd se hudbě věnuje již od devadesátých let. Ještě předtím, než se začal věnovat své sólové kariéře, působil jako člen kapely Xavier and the Hum. Svou debutovou desku vydal v roce 2002 s názvem To Let a umístil na ní singl, díky němuž na sebe strhl pozornost širší veřejnosti. Skladbu The 12th of September napsal hudebník bezprostředně v reakci na teroristické útoky na World Trade Center, k nimž došlo 11. září 2001. V té době byl Xavier Rudd v Kanadě, kde pozoroval následky útoků skrze zpravodajské kanály. 

V současné době má na svém kontě již osm studiových alb a stejný počet živých desek. Kromě hudební kariéry se věnuje rovněž aktivismu, je velkým bojovníkem za práva Aboriginců a lidská práva obecně. Ve svých textech se věnuje tématům spirituality, lidskosti i životního prostředí. Doposud poslední desku Nanna vydal Rudd v roce 2015. Nyní chystá novou s názvem Storm Boy. Z ní představil již první ochutnávku v podobě singlu Walk Away

Během koncertní šňůry Storm Boy Tour, na níž vyjede představit chystanou nahrávku svým fanouškům, se zpěvák zastaví také v české metropoli. Fanoušci se ho dočkají 1. října v Paláci Akropolis. Vstupenky jsou k dostání v internetovém předprodeji za 500 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Palác Akropolis nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Palác Akropolis

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!