Viktor Dyk se vrací na prkna RockOpery Praha. Představí se v adaptaci Kafkova Procesu

Viktor Dyk se vrací na prkna RockOpery Praha. Představí se v adaptaci Kafkova Procesu 

Zpěvák a herec Viktor Dyk se po vážném zranění vrací na jeviště divadla RockOpera Praha, aby 18. dubna ztvárnil hlavní roli v rockové adaptaci románu Franze Kafky Proces.

Po únorovém zranění, kdy na chvilku Viktor Dyk zmizel z jeviště, se stálice souboru vrací v plné síle, aby ztvárnila prokuristu velké banky Josefa K. v RockOpera Praha, který v den svých narozenin zjistil, že je zatčen. Absurdně humorný a fantomatický svět je sice zasazen do začátku minulého století, přesto je stále aktuální. Hlavní role v Kafkově Procesu je zároveň Dykovou stěžejní rolí.

„Viktor Dyk nám hodně chyběl a jsme samozřejmě rádi, že se našli rockoví kamarádi, kteří nám pomohli se s touto složitou situací vypořádat. Zejména děkujeme za alternování vynikajícímu Petrovi Kutheilovi, jehož v našem divadle ještě určitě uvidíte. Máme radost, že se Viktor, jeden z pilířů RockOpery Praha, uzdravil a je zpět. Kdo neviděl Proces, musí na něj jít,“ říká výkonná ředitelka divadla, zpěvačka a libretistka Pavla Forest.

Tvorba Franze Kafky je všeobecně známá jako náročná a temná, samotný Kafka je mnohdy vnímán jako komplikovaný někdy i nepochopený autor. „Pro nás je to ale především absurdně humorná výzva, sám Kafka se prý při předčítání úryvků ze svého románu smál až k slzám,“ píšou členové RockOpery Praha na webových stránkách.

V Procesu se kromě Viktora Dyka představí Kamil Střihavka v roli soudce, Pavla Forest jako slečna Montagová a písařka, dále pak Jan Toužimský, Jiří Zonyga a další. Autorem hudby je Milan Steigerwald a libreto napsala Pavla Forest. Režie se pak chopil Roman Štolpa.

Divadelní rocková adaptace Kafkova Procesu se v prvním divadle nejen pro rockery odehraje 18. dubna od 19 hodin. Vstupenky lze zakoupit online na stránkách divadla, ceny začínají od 299 Kč. Podrobnější informace o aktuální inscenaci i dalších představeních najdete na RockOpera.cz.

Foto: Libor Nedvídek

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!