Víc než jen blockbuster

Chátrající, zrušené či změněné na klub či restauraci. Tak dopadla většina kin v boji s DVD i Blue-Ray disky. Přesto filmoví fanoušci nedopustí, aby setmělá kina úplně zmizela v propadlišti dějin  Praha jich má stále dost a kromě těch multisálových i pár klasických a hlavně speciálních. Citypilot Vás zavede do báječného světa kinosálů, které si uchovaly svou nezaměnitelnou atmosféru.

Potemnělé, někdy až architektonicky skvostné sály plné řad vrzajících sedaček, které pamatují ještě předválečné filmové žurnály. Technologický filmový pokrok atmosféru těchto kin nijak nezničil a tak si v nich můžete užít film s výjimečností, kterou novodobé multiplexy postrádají. Pražská kina nabízí nejen nové trháky, ale i filmy klasické či speciálně a tématicky zaměřené.   

Aero – filmový kult ve dvoře
Jedním z nejoriginálnějších kin, které Praha má, je bezesporu kino Aero sídlící na pražském Žižkově. Originální je celá budova kina, která je zasazena do jednoho z vnitřních dvorů žižkovských domů z počátků minulého století.

Aero nabízí speciální projekty, které z části také samo iniciuje:

Tématické festivaly

Projekty béčkových hororů pro skalní fanoušky

Projekt 100 – každoroční projekce těch nejlepších filmů z historie, věnovaná pokaždé jinému tématu

Filmové cykly, které zobrazují život různých minorit ve společnosti

Nechybí samozřejmě ani standardní produkce vybraných filmových novinek, občas doplněné odborným uvedením či přednáškou, ale i diskusí před filmem. V kině naleznou cizinci i naprostou specialitu - starší skvosty českého filmu s cizojazyčnými titulky. Součástí kina je též filmová kavárna, kde divákovi natočí i pivo do kelímku, které si může sebou odnést do kinosálu a v klidu během filmu popíjet. 
Adresu a kontakt naleznete v infoboxu!
   
Světozor – pražská stálice
Jakýmsi sourozencem Aera je Světozor sídlící ve Vodičkově ulici ve stejnojmenné pasáži. Kino, které patří k pojmům v hlavním městě, je po nedávné rekonstrukci vybaveno lepším zvukem i multikinovými pohodlnými sedadly, které nic neubírají na kouzlu prostoru starého kina.

Tip redakce: Kromě pestré nabídky pamětnické i současné kinematografie ocení návštěvníci i posezení v kinobaru s WI-FI signálem, kde se dá zůstat před i po filmu. Ale především: v foyer kina naleznete jedinečný filmový ráj, který se stane dřív nebo později cílem každého velkého filmového fanouška – Terryho ponožky. Jde o originální obchod, který organizuje i výstavy, disponuje širokou nabídkou filmových titulů na DVD, knih o filmu, filmové hudby, ale hlavně původních filmových plakátů české i zahraniční výroby. Adresu a webové stránky naleznete v infoboxu.

Další zajímavá kina a jejich kompletní přehled najdete ZDE!

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!