Nejnovější články » Hudební novinky

Juraj Hnilica se chystá na turné po českých městech

6.4.2018,

Velmi talentovaný slovenský písničkář Juraj Hnilica vydal druhé album, které se chystá představit českému publiku hned v deseti městech. Slovenského křtu se deska dočkala těsně po Vánocích.

Sympatický Juraj Hnilica v roce 2015 zkusil štěstí v televizní soutěži Česko Slovensko má talent a uspěl. Umístil se na třetím místě, a díky tomu se ve své hudební kariéře posunul zase o kousek dál. Do soutěže přišel s vlastní písní, k tomu předvedl skvělou hru na klavír a následně zahrál i na kytaru. Lucii Bílé, která zasedala v porotě, se zalíbil už od castingu a její podpora přetrvávala po celou dobu soutěže. 

V hudebním světě se J. Hnilica pohyboval dlouho před tím, než se přihlásil do talentové soutěže. Vydal dokonce debutové album Dovoľte mi predstaviť sa Vám, které si do teď koupilo přes 6 000 lidí.

Loni vydal již dlouho očekáváné druhé album Slnečný…, které pokřtil v rodném Martině těsně po Vánocích. A právě s touto deskou se vydává za českými fanoušky. V dubnu navštíví hned deset měst. „Som nesmierne šťastný, že celý apríl budem mať možnosť hrať v rôznych kútoch Českej republiky. Mám moc rád českú kultúru a celkovo mi je moc sympatické, že u našich bratov majú oveľa viac v obľube pesničkárov,“ neskrývá své nadšení Juraj Hnilica.