Nejnovější články » Hudební novinky

Písničkářka Julien Baker dorazí poprvé do České republiky

6.4.2018,

Experimentální prostor NoD se 14. září dočká koncertu mladé písničkářky Julien Baker, která dorazí až z Memphisu.

Julien Baker začala skládat své vlastní písně během studia na vysoké škole. Tehdy ještě vystupovala s kapelou Forrister. Své debutové sólové album Sprained Ankle vydala teprve v roce 2015. Dvaadvacetiletá zpěvačka a kytaristka na něm představila svou sbírku srdečných písní, v nichž se zabývá tématy deprese, užívání návykových látek a i vírou v Boha. Julien Baker totiž i ve své tvorbě otevřeně hovoří o svém křesťanství.  

Přestože je součástí hudební scény teprve pár let, stihla Julien Baker předskakovat již umělcům, jako jsou Death Cab For Cutie, Conor Oberst či Belle & Sebastian. Minulý rok pak vydala svou druhou studiovou desku Turn Out The Lights. Zpěvačka na ní představuje svůj specifický sound, ještě více propracovaný a definovaný než na své prvotině. V písních vypráví o tom, jak se každý z nás snaží vyrovnat se stále se měnícím duševním zdravím, jak bojuje se svými vnitřními konflikty a jak toto všechno ovlivňuje vztahy na všech úrovních. Od romantických přes přátelské až po ty rodinné. 

Julien Baker se nebojí být otevřená a díky svému přístupu se dokáže spojit s posluchači. Své hudební umění přijede předvést vůbec poprvé konečně i do České republiky. Fanoušci se na ni mohou těšit 14. září v Experimentálním prostoru NoD. Spolu s ní dorazí i country zpěvačka Becca Mancari. Vstupenky jsou k dispozici v internetovém předprodeji za 390 korun.