Písničkářka Julien Baker dorazí poprvé do České republiky

Písničkářka Julien Baker dorazí poprvé do České republiky  

Experimentální prostor NoD se 14. září dočká koncertu mladé písničkářky Julien Baker, která dorazí až z Memphisu.

Julien Baker začala skládat své vlastní písně během studia na vysoké škole. Tehdy ještě vystupovala s kapelou Forrister. Své debutové sólové album Sprained Ankle vydala teprve v roce 2015. Dvaadvacetiletá zpěvačka a kytaristka na něm představila svou sbírku srdečných písní, v nichž se zabývá tématy deprese, užívání návykových látek a i vírou v Boha. Julien Baker totiž i ve své tvorbě otevřeně hovoří o svém křesťanství.  

Přestože je součástí hudební scény teprve pár let, stihla Julien Baker předskakovat již umělcům, jako jsou Death Cab For Cutie, Conor Oberst či Belle & Sebastian. Minulý rok pak vydala svou druhou studiovou desku Turn Out The Lights. Zpěvačka na ní představuje svůj specifický sound, ještě více propracovaný a definovaný než na své prvotině. V písních vypráví o tom, jak se každý z nás snaží vyrovnat se stále se měnícím duševním zdravím, jak bojuje se svými vnitřními konflikty a jak toto všechno ovlivňuje vztahy na všech úrovních. Od romantických přes přátelské až po ty rodinné. 

Julien Baker se nebojí být otevřená a díky svému přístupu se dokáže spojit s posluchači. Své hudební umění přijede předvést vůbec poprvé konečně i do České republiky. Fanoušci se na ni mohou těšit 14. září v Experimentálním prostoru NoD. Spolu s ní dorazí i country zpěvačka Becca Mancari. Vstupenky jsou k dispozici v internetovém předprodeji za 390 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!