Kdo si zahraje muzikálového Sherlocka Holmese? Hudební divadlo Karlín představilo obsazení chystané inscenace

Kdo si zahraje muzikálového Sherlocka Holmese? Hudební divadlo Karlín představilo obsazení chystané inscenace 

Legenda jménem Holmes. Takový nese název nový muzikál Hudebního divadla Karlín, který se návštěvníkům premiérově představí v říjnu. Obsazení hlavních rolí představilo zájemcům ale již nyní.

Legendárního detektiva Sherlocka Holmese i jeho stvořitele Sira Arthura Conana Doyla v chystaném muzikálu ztvární zpěvák Vojtěch Dyk, alternovat ho bude Lukáš Janota. Role krásné a prohnané Irene Adlerové se ujmou Anna Fialová a Kristýna Daňhelová. No a samozřejmě nemůže chybět ani Sherlockův oddaný přítel Dr. John Watson, v jehož 'kůži' se představí Aleš Háma i Denny Ratajský. Ivana Chýlková a Jaroslava Kretschmerová se promění v paní Hudsonovou a Filip Rajmont v inspektora Lestrada. A zákeřný profesor Moriarty? Tak toho si střihnou Jan Sklenář a Petr Vaněk.

Fiktivní postavy se budou v muzikálu prolínat s těmi skutečnými. Kromě zmiňovaného Doyla to bude jeho družka Louisa Hawkins či Sigmund Freud. O uvedení slavného detektiva žijícího na londýnské Baker Street na česká muzikálová prkna se postaral Ondřej Gregor Brzobohatý, který je autorem hudby, textů i libreta. Režie se ujal Američan Gabriel Barre, jenž v Hudebním divadle Karlín uvedl již oblíbenou Carmen či legendární inscenaci Andrewa Lloyda Webbera Jesus Christ Superstar. O choreografii se postará Karen Sieber a o hudební nastudování Chuhei Iwasaki.  

Sherlock Holmes je legendární postavou nejen románů a povídek. Stal se hvězdou filmů i seriálů. A ani v muzikálech není žádným nováčkem. Vůbec prvním byla inscenace s názvem Baker Street, která měla svou broadwayskou premiéru již v roce 1965. Tohoto muzikálu se dočkalo i české publikum, jelikož jeho českou verzi uvedlo i Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě. Legenda jménem Holmes však bude prvním původním českým muzikálovým dílem věnovaným mistru dedukce z 221B Baker Street. 

“Veskrze jde o to, aby se divák zasmál, dojal, možná trochu poučil, ale hlavně se po celou dobu bavil,” lákají na muzikál tvůrci. Přestože se premiéra uskuteční až v říjnu, zájemci si mohou koupit vstupenky již nyní.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!