Apollo, Sputnik i Lajka. Na brněnské výstavě Cosmos Discovery se vydáte do vesmíru

Apollo, Sputnik i Lajka. Na brněnské výstavě Cosmos Discovery se vydáte do vesmíru 

Světovou výstavu kosmonautiky Cosmos Discovery bude od 1. května do 31. srpna hostit brněnské výstaviště. Návštěvníci se přenesou do vesmíru, kde budou moci prožít příběhy jeho hrdinů, usednout do řídicí kabiny raketoplánu nebo vstoupit na palubu vesmírné stanice.

Výstava Cosmos Discovery představí návštěvníkům stovky exponátů, které mapují vývoj pilotovaných kosmických letů od počátků až do současnosti. Najdete zde přes 200 originálních artefaktů ze Spojených států i Sovětského svazu, modely raket a raketoplánů, průchozí expozice orbitálních stanic nebo unikátní dobové dokumenty. 

Návštěvníci uvidí ruský Sputnik, Lajku, Gagarina i americkou raketu Mercury. V expozici nechybí lunární program Apollo, ale také ruský Lunochod – obrovský model rakety Saturn nebo originál ruského Soyuzu. Pestrá je i přehlídka kosmických skafandrů. Nejzajímavějšími exponáty jsou části kosmických lodí a vesmírných stanic a také řídící středisko v Houstonu.

Výstavu doplňuje kromě mnoha videoprojekcí také technologie dioráma, díky níž návštěvníci vstoupí na Měsíc či na planetu Mars. V závěru výstava ukáže nejnovější plány na osidlování Marsu, v interaktivním Cosmocampu si zase budete moci vyzkoušet výcvik kosmonautů a 3D technologie.

Vstupenky na výstavu zakoupíte v předprodeji Ticketstream zde.

Foto: archiv JVS Group

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Foto: archiv JVS Group
 

Mohlo by se ti líbit...

Brněnské výstaviště nabízí i další akce

Místo konání: Brněnské výstaviště

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!