Zažijte koncert po tmě nebo zkuste poslepu modelovat

Zažijte koncert po tmě nebo zkuste poslepu modelovat 

Zkoušeli jste se někdy bavit na koncertě, a přitom nepoužít zrak? Sedět po tmě v hospodě? To jsou situace, jež zažívají běžně lidé s hendikepem. Vžít se do jejich role umožní série dubnových akcí pořádaných pod taktovkou Neviditelné výstavy, která slaví letos už 7. výročí od otevření. Mezi prvními příležitostmi, kde bude moci veřejnost vyzkoušet na vlastní kůži život bez zraku, budou právě „slepý“ koncert U Vystřelenýho oka a modelování poslepu. Obě akce se uskuteční už tento víkend, v sobotu 7. a v neděli 8. dubna, v Praze.

Hospoda po tmě U Vystřelenýho oka

Hospoda U Vystřelenýho oka je jednou z žižkovských legend. Sobotní večer tady bude patřit stejně legendární ska-dechovkové kapele Kamil Jasmín, kterou před dvěma lety znovu oživil kapelník skupiny The Tap Tap Šimon Ornest. Něco bude však tentokrát „ve voku“ jinak – koncert se totiž odehraje po tmě, tak, aby si všichni příchozí fanoušci mohli vyzkoušet, jaké by to bylo, kdyby nemohli používat jeden ze základních lidských smyslů, svůj zrak. Hrát se začne v 18:00. Ve 21:00 vystřídá kapelu ještě Mário Bihári, slovenský romský zpěvák, klarinetista, akordeonista a klavírista působící v Česku, který propadl hudbě i přesto, že je od 8 let nevidomý. Vstup na akci je dobrovolný.

Zážitkový modelovací workshop poslepu

Kdo dá před hudbou přednost raději tvoření a sebe-rozvoji, zaujme ho rozhodně nedělní program konající se přímo v prostorách Neviditelné výstavy v Praze. Na Novoměstské radnici se totiž bude v neděli 8. dubna od 10:00 do 13:00 hodin modelovat, a rovnou poslepu. Zájemci z řad vidící veřejnosti tak můžou nasadit klapky na oči a pod vedením nevidomé lektorky Libuše Petrašové si vyzkoušet různé techniky hmatového modelování, při němž zaměstnají jiné smysly, než jsou zvyklí. Vstupné je dobrovolné. 

Narozeniny Neviditelné výstavy se budou slavit celý duben! Na hospodu po tmě nebo hmatové modelování navážou ještě další akce.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Místo konání: U Vystřelenýho oka

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!