Nejnovější články » Umění

Nejlepší snímky přírody představuje pražská galerie Czech Photo Centre

4.4.2018,

Výběr více než 100 nejlepších fotografií ze soutěže Czech Nature Photo je od 5. dubna do 13. května k vidění v butovické galerii Czech Photo Centre (CPC). Mezi vystavujícími se objevili i renomovaní fotografové, mezi nimi například Jiří Karbus, Michal Dobeš nebo Igor Mikula. Expozici doplňuje souběžná výstava Makrofotografie 3x jinak.

Přihlášené fotografie bojují v soutěži Czech Nature Photo 2018 v kategoriích Savci, Ptáci, Plazi, obojživelníci a podvodní život, Bezobratlí, Český les, České zemědělství a venkov, Zvířata v lidské péči, Příroda v Praze a Česká příroda.

Soutěže se zúčastnilo celkem 252 fotografů z tuzemska i Slovenska s téměř 1800 snímky. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční 19. dubna v Czech Photo Centre. V porotě zasedli mimo jiné fotograf Michal Krause, španělský biolog a fotograf Javier Aznar González de Rueda, držitel ocenění Wildlife Photographer of the Year Petr Bambousek či ředitel pražské zoo Miroslav Bobek.

V malé síni galerie proběhne souběžně, tedy od 5. dubna do 13. května, výstava Makrofotografie 3x jinak. Představí se zde více než čtyři desítky snímků Milana Blšťáka, Pavla Krásenského a Veroniky Souralové. Zprostředkuje unikátní náhled do miniaturního vesmíru, jenž se nachází v našem okolí a který každý z fotografů divákům prezentuje naprosto odlišně.

Součástí obou výstav bude také doprovodný program. Na přednáškách popíšou svoji práci fotografové Rostislav Štefánek, Pavel Krásenský nebo Vladimír Čech mladší. O vzniku dokumentárního filmu Archa světel a stínů o cestě Martina a Osy Johnsonových po Africe a Americe bude osobně hovořit režisér a producent Jan Svatoš. Nebudou chybět ani komentované prohlídky.

Výstava Czech Nature Photo 2018 bude otevřena denně kromě pondělí – v úterý až pátek vždy od 11 do 18 hodin a o víkendu od 10 do 18 hodin.

Foto: archiv CPC