Nejlepší snímky přírody představuje pražská galerie Czech Photo Centre

Nejlepší snímky přírody představuje pražská galerie Czech Photo Centre 

Výběr více než 100 nejlepších fotografií ze soutěže Czech Nature Photo je od 5. dubna do 13. května k vidění v butovické galerii Czech Photo Centre (CPC). Mezi vystavujícími se objevili i renomovaní fotografové, mezi nimi například Jiří Karbus, Michal Dobeš nebo Igor Mikula. Expozici doplňuje souběžná výstava Makrofotografie 3x jinak.

Přihlášené fotografie bojují v soutěži Czech Nature Photo 2018 v kategoriích Savci, Ptáci, Plazi, obojživelníci a podvodní život, Bezobratlí, Český les, České zemědělství a venkov, Zvířata v lidské péči, Příroda v Praze a Česká příroda.

Soutěže se zúčastnilo celkem 252 fotografů z tuzemska i Slovenska s téměř 1800 snímky. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční 19. dubna v Czech Photo Centre. V porotě zasedli mimo jiné fotograf Michal Krause, španělský biolog a fotograf Javier Aznar González de Rueda, držitel ocenění Wildlife Photographer of the Year Petr Bambousek či ředitel pražské zoo Miroslav Bobek.

V malé síni galerie proběhne souběžně, tedy od 5. dubna do 13. května, výstava Makrofotografie 3x jinak. Představí se zde více než čtyři desítky snímků Milana Blšťáka, Pavla Krásenského a Veroniky Souralové. Zprostředkuje unikátní náhled do miniaturního vesmíru, jenž se nachází v našem okolí a který každý z fotografů divákům prezentuje naprosto odlišně.

Součástí obou výstav bude také doprovodný program. Na přednáškách popíšou svoji práci fotografové Rostislav Štefánek, Pavel Krásenský nebo Vladimír Čech mladší. O vzniku dokumentárního filmu Archa světel a stínů o cestě Martina a Osy Johnsonových po Africe a Americe bude osobně hovořit režisér a producent Jan Svatoš. Nebudou chybět ani komentované prohlídky.

Výstava Czech Nature Photo 2018 bude otevřena denně kromě pondělí – v úterý až pátek vždy od 11 do 18 hodin a o víkendu od 10 do 18 hodin.

Foto: archiv CPC

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Foto: archiv CPCFoto: archiv CPC
 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Czech Photo Centre

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!