Jarní divadelní nadílka - podívejte se na 6 pražských premiér měsíce dubna

Jarní divadelní nadílka - podívejte se na 6 pražských premiér měsíce dubna 

Velikonoční nadílka je sice za námi, ta divadelní ovšem teprve čeká. Na jaká nová představení se můžeme těšit na pražských divadelních prknech? Nechte se inspirovat naším přehledem dubnových premiér.

Po Fredrikovi

"Zamilovanost je někdy děsně náročná věc. Všichni to tvrděj a někdo to i skutečně zažil, nicméně bejt zamilovanej do Fredrika bylo chvílema naprosto nesnesitelný..." Monodrama současného švédského autora Mattiase Brunna "Po Fredrikovi" je jako výkřik - vyjadřuje zároveň ohlušující radost z vášně, z lásky a z krásy života, zároveň bolest zklamání, temnotu pomsty a smutku ze smrti. Je možné žít po Fredrikovi?

Premiéra: Komorní Fidlovačka 28. dubna

Thelma a Selma

Kamarádky Thelma a Selma se vydávají na cestu na poslední mužské teritorium. Ale představovaly si to tak trochu jinak. A studium Rubín uvádí inscenaci o přátelství, emancipaci a současném "chaosu normální lásky". Příběh plný zvratů, které rozhodně nechcete vysvětlovat policii.

Premiéra: A studiu Rubín 14. dubna

Kauza pražské kavárny

"Povaleči z kaváren, do polí a továren!" - ozývá se v poslední době nejen z Hradu, ale nově i na prknech Švandova divadla. Nové představení Kauza pražské kavárny slibuje divadelně i artisticky pojatý společenský dialog nad šálkem kávy. Bude to káva kyselá nebo hořkosladká?

Premiéra: Švandovo divadlo 28. dubna

Jezinky a Bezinky

Usmrcení jedem coby ctnostná a záslužná pomoc dobrotivých žen některým mužům. Co se ovšem stane, když se dvě milé vražedkyně v domě plném mrtvol ocitnou v tváří tvář opravdovému zločinci? A jak z toho všeho ven?

Premiéra: Studio Ypsilon 20. dubna

Edith Piaf: Dnes nechci spát sama

"Měla život tak smutný, že se zdá příliš krásný na to, aby byl pravdivý." Šansonové písně Edith Piaf i její životní příběh inspirují k interpretaci mnoho hudebních, divadelních i filmových tvůrců. Každá její píseň byla příběhem, za kterým je ukrytá bolestná zkušenost, prožitek, emoce. Divadlo Kampa bude odhalovat podhoubí každé písně, aby objevilo skutečnou podstatu velké osobnosti Edith Piaf.

Premiéra: Divadlo Kampa 19. dubna

Pravda

"Kdyby si lidi ze dne na den přestali lhát, nezbyl by na Zemi jedinej pár. Vlastně by to byl konec civilizace." Brilantní komedie nejhranějšího francouzského dramatika současnosti Floriana Zellera o nevěře a "umění" lhát.

Premiéra: Divadlo na Fidlovačce 18. dubna

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!