Do Prahy se vrací Frank Turner a The Sleeping Souls. Dorazí s novou nahrávkou

Do Prahy se vrací Frank Turner a The Sleeping Souls. Dorazí s novou nahrávkou  

Zpěvák Frank Turner se i se svou kapelou The Sleeping Souls vrátí na podzim do české metropole. S sebou doveze zbrusu novou desku Be More Kind.

Nyní šestatřicetiletý muzikant Frank Turner se věnuje své hudební kariéře od svých dvaceti let. Působil hned v několika kapelách, jejichž hudba lze označit především jako post-hardcore. Toto žánrové zakotvení ale brzy změnil, a to díky albu Bruce Springsteena, které, jak sám říká, obrátilo jeho kariéru vzhůru nohama. Na svém kontě má již šest studiových alb. První z nich, které nese název Sleep Is for the Week, vydal v roce 2007. Doposud poslední deska Songbook vyšla minulý rok a je souborem starších písní, osobních favoritů, nových aranží i dosud nepublikovaných verzí starých songů. 

V současné době ale Turner pracuje již na své sedmé studiové nahrávce Be More Kind. A pravděpodobně se na ní budou moci fanoušci dočkat překvapení. “Chtěl jsem vystoupit se své komfortní zóny a zkusit něco nového,” říká britský hudebník o své chystané desce, na jejíž produkci se podílejí Austin Jenkins a Joshua Block, bývalí členové skupiny Taxans White Denim, a rovněž Charlie Hugall známý spoluprací s formací Florence And The Machine. Žánrově mají být nové písně kombinací folku i punkové syrovosti. A témata? Turner se nechal inspirovat nejen poezií Clivea Jamese, ale rovněž současnou politickou situací i svým vlastním osobním životem. 

Zajímavé je, že připravovanou desku, která má vyjít 4. května, nahrával hudebník více než sedm měsíců. Své album Positive Songs For Negative People přitom zvládl za devět dní. Větší časový prostor dodal zpěvákovi možnost vyzkoušení si různých verzí písní, šanci experimentovat s žánry i s dynamikou skupiny. Jako první singl představil Turner punkovou skladbu 1933, která naštvaně reflektuje dnešní dobu. 

Nejen tuto píseň, ale i další nové skladby vyrazí Frank Turner představit na turné, během něhož se zastaví také v české metropoli. Fanoušci se ho dočkají 18. listopadu v klubu Roxy spolu s jeho kapelou The Sleeping Souls. Vstupenky jsou k dispozici v internetovém předprodeji za 520 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Roxy Prague nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Roxy Prague

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!