Přehlídka Art Prague startuje již za týden. Láká na tvorbu 250 současných výtvarných umělců

Přehlídka Art Prague startuje již za týden. Láká na tvorbu 250 současných výtvarných umělců 

V úterý 10. dubna se v pražském Clam-Gallasově paláci otevře přehlídka současného výtvarného umění Art Prague. Do neděle 15. dubna budou mít zájemci možnost zhlédnout prezentaci téměř čtyř desítek galerijních expozic, která obsáhne celou škálu oborů – od malby přes sochařství a umělecké sklo až po videoprojekce.

17. ročník přehlídky se přesunul do barokního Clam-Gallasova paláce, který se nachází na Královské cestě v Praze – na křižovatce Karlovy a Husovy ulice. Jednotlivé galerie a vystavující umělci uvedou svá díla ve dvou podlažích paláce a přilehlých konírnách, které budou poprvé zpřístupněny veřejnosti. Palác tak nabídne konfrontaci současného umění a barokní architektury spolu s freskami a sochařskými solitéry.

Vedle každoročních účastníků Art Prague, jakým je Galerie Millennium, Knupp Gallery či Nová galerie se nově představí třeba White Pearl Gallery, Pragartworks nebo Dudes&Barbies Gallery. Přehlídka i letos pokračuje s uvedením zahraničních galerií a umělců – např. Kunstraub99 z Kolína nad Rýnem či jihoamerických malířů díky Latin Art Gallery. Instalaci Obejvák opět připravili umělci z Velké Británie, Itálie a USA.

Významným prvkem přehlídky i nadále zůstává prezentace nejmladší generace umělců. Letos svoji dramaturgii opět představí experimentální prostor NoD, Studio Prám, Jan Čejka Gallery či IndigoSpace. K těmto skupinovým prezentacím se řadí i projekty jednotlivců – např. Erika Vrdoljaková, Katarina Kissoczy, David Kolovratník a další. Laureáti Art Prague Award 2017, Jakub Tytykalo a David Segeta, rovněž ukážou svoji nejnovější tvorbu. Vedle této generace nebudou chybět zavedená jména české výtvarné scény – Jan Švankmajer, Luboš Plný, Zdeněk Beran, Jiří Kolář a další.

V rámci doprovodného programu se můžete zúčastnit odborných přednášek a diskuzí, zároveň se budete moci setkat se samotnými vystavujícími umělci. Přehlídku můžete od úterý do soboty navštívit mezi 11. a 19. hodinou, v neděli potom od 11 do 18 hodin. Vstupenky v předprodeji zakoupíte v síti Ticketstream

Foto: Martina Hozová – Houpací koně, 2017, kov, acrystal, 30 x 60 cm. Zdroj: archiv Art Prague

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Foto: Marek Slavík – Revelation, akryl a olej na plátně, 135 x 100 cm. Zdroj: archiv Art Prague
 

Mohlo by se ti líbit...

Clam-Gallasův palác nabízí i další akce

Místo konání: Clam-Gallasův palác

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!