Dubnové výstavy ve východních Čechách: fotografie jazzu i současná krajinomalba

Dubnové výstavy ve východních Čechách: fotografie jazzu i současná krajinomalba 

V galeriích a muzeích v Pardubickém a Královéhradeckém kraji si v dubnu můžete prohlédnout vítězné snímky ze soutěže Jazz World Photo nebo třeba krajinomalby studenta AVU Adama Kašpara.

1. Nejlepší snímky jazzmanů

To nejlepší z fotografií slavných jazzových, bluesových či world music hudebníků spatříte na výstavě Jazz World Photo, kterou hostí Galerie města Trutnova. K vidění je třicet snímků, které odborná porota vybrala z původních tři sta třinácti přihlášených. Více zde.

2. Krajinomalba dnešní generace

Student pražské AVU Adam Kašpar přivezl do Galerie města Pardubic svou aktuální krajinomalbu, která se vyznačuje v dnešní době nekonvenčním stylem – umělec se přiklání k tradiční, realistické malbě ve stylu 19. století, jež však není hyperrealistická. Výstava prezentuje šest rozměrných pláten a také několik menších artefaktů. K vidění budou do 22. dubna. Více zde.

3. Modely věcí všedních i nevšedních

Zmenšené město nebo vesmírné plavidlo čeká ratolesti na výstavě Svět kostičekRegionálním muzeu v Chrudimi. Zhlédnou na ní modely věcí reálných i fantastických ze stavebnice, z níž se dá postavit snad celý svět. Se vstupenkou na tuto výstavu obdržíte slevu na vstupném do dalších expozic muzea. Více zde.

4. Kolekce sklářského výtvarníka Exnara

Tvarová jednoduchost a smysl pro harmonii charakterizuje tvorbu malíře Jana Exnara, kterého prezentuje Východočeské muzeum v Pardubicích. Kromě třech desítek velkých barevných pláten inspirovaných prožitky z krajiny na výstavě najdete i několik skleněných plastik. Otevřena bude do 29. dubna

5. Padesát pohledů Diblíka

Malíř samouk Tomáš Diblíka slaví padesátiny výstavou v Městské galerii ve Vysokém Mýtě, na níž představuje svých padesát pohledů na svět. Výtvarné umění pro něj odjakživa bylo pouze koníčkem, zpočátku tvořil pro přátele, později se okruh zájemců o jeho díla začal zvětšovat. Námětově má zálibu v krajinomalbě a ztvárnění romantických zákoutí, nejčastěji maluje olejem či akvarelem. Jeho díla budou k vidění do 15. dubna. Více zde.

Foto: archiv Jazz World Photo

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!