Francouzská taneční ikona Vitalic přiveze na Flédu nové album

Francouzská taneční ikona Vitalic přiveze na Flédu nové album 

Zásadní osobnost francouzské elektronické scény, producent a multiinstrumentalista, který proslul osobitým spojením techna, disca a synth-popu – to je Pascal Arbez-Nicolas aka Vitalic, který vystoupí 9. listopadu v brněnském klubu Fléda.

Na Flédě se tato legenda francouzské elektronické scény objeví v rámci svého Olympia tour, na které vyráží na podzim a během něhož představí svou nejaktuálnější desku s názvem Voyager. Do Česka se tak vrátí po dvouleté pauze. Brněnský koncert bude přehledem toho nejlepšího z tvorby umělce, který za dvě desetiletí fenomenální kariéry vystupoval po celém světě a na akcích jako Tomorrowland či Awakenings.

Album Voyager vyšlo minulý rok po celých pěti letech autorovy umělecké odmlky. S nahrávkou, která vypráví příběh kosmického putování, se Vitalic pokouší vrátit duši do světa současné taneční muziky. „Je to reakce na aktuální přebytek EDM, z části ale také na mou předchozí tvorbu,“ řekl hudebník pro server DJ Times a doplnil: „Neustále se zaměřujeme na energii a sílu. Možná ale zapomínáme na hloubku sdělení za tím.“

Vitalic se na francouzské hudební scéně objevil již ke konci 90. let. Své první EP s názvem Poney vydal v roce 2001 u legendárního DJ Hella na labelu International DeeJay Gigolo Records. Jeho debutové album OK Cowboy z roku 2005 se dodnes řadí k výstavním příkladům přirozené symbiózy temných techno a electro tracků s popově chytlavými bangery. Do této doby má na svém kontě pět dlouhohrajících alb, více než dvě desítky singlů a také nespočet známých remixů Mobyho, Björk, Jean Michel Jarra a dalších.  

Novou desku přiveze Vitalic i do Čech, konkrétně se objeví v brněnském klubu Fléda 9. listopadu. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Místo konání: Fléda

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!