Nejnovější články » Hudební novinky

Phil Rudd přijede konečně do České republiky. Nahradí zrušené podzimní turné

3.4.2018,

Minulý rok musel bubeník Phil Rudd zrušit celé své evropské turné, a to kvůli vážné nemoci svého kapelního kytaristy. Nyní konečně oznámil náhradní termíny, během nichž se fanouškům vynasnaží nahradit své zpoždění. Celkem do šesti českých měst zavítá hudebník známý svým působení v kapele AC/DC ve dnech od 17. do 15. května.

Na koncertech slibuje Phil Rudd fanouškům sedmdesátiminutovou show plnou skvělých pecek. A jako omluvu za odložení podzimních koncertů chystá i celou řadu překvapení. Během turné Back On The Beat předvede skladby ze svého prvního sólového alba Head Job, zbrusu nové songy, ale i hity kapely AC/DC, na jejíž hudbě se spolupodílel zásadním způsobem. “Minulý rok mě velmi zasáhla také ztráta dlouholetého spoluhráče a kamaráda Malcolma Younga z AC/DC, čas je neúprosný,” říká bubeník, “jsem vděčný za to, že stále mohu hrát a také za to, že se náš současný kytarista Geoff zotavil a můžeme k vám konečně vyjet.” 

Během show přivítá slavný bubeník, k němuž se jako k ikoně hlásí hvězdy jako Metallica, Rammstein či Foo Fighters, mnoho hudebních hostů. Na většině koncertů bude jeho hostem  kapela Blue Rocket, která je součástí hudební scény již dvacet let a společné pódium sdílela s formacemi, jako jsou Nazareth, Rednex či kapela Čechomor.  

Na pražském koncertu, který se uskuteční 24. května v Lucerna Music Baru, vystoupí rovněž česká tříčlenná rocková kapela Doctor Victor, která byla oficiální předkapelou na posledním pražském koncertu AC/DC. “Phil Rudd je naším hudebním vzorem, stejně jako jeho domovská kapela AC/DC. Bude nám velikou ctí se s ním setkat a hrát s ním na jednom pódiu,” vysvětlil zpěvák Viktor. 

Bývalý bubeník AC/DC Phil Rudd stihl s australskou legendou nahrát i poslední album Rock Or Bust. Již na pražském koncertu, který se uskutečnil v roce 2016 v Letňanech, ho ale nahradil Chris Slade. Rudd musel totiž řešit vážným problémům se zákonem. V listopadu 2014 byl obviněn z pokusu o zorganizování vraždy. Obvinění byl nakonec zproštěn pro nedostatek důkazů. Stále musel ale čelit obvinění za vyhrožování smrtí a držení drog. 

Termíny koncertů: