Phil Rudd přijede konečně do České republiky. Nahradí zrušené podzimní turné

Phil Rudd přijede konečně do České republiky. Nahradí zrušené podzimní turné  

Minulý rok musel bubeník Phil Rudd zrušit celé své evropské turné, a to kvůli vážné nemoci svého kapelního kytaristy. Nyní konečně oznámil náhradní termíny, během nichž se fanouškům vynasnaží nahradit své zpoždění. Celkem do šesti českých měst zavítá hudebník známý svým působení v kapele AC/DC ve dnech od 17. do 15. května.

Na koncertech slibuje Phil Rudd fanouškům sedmdesátiminutovou show plnou skvělých pecek. A jako omluvu za odložení podzimních koncertů chystá i celou řadu překvapení. Během turné Back On The Beat předvede skladby ze svého prvního sólového alba Head Job, zbrusu nové songy, ale i hity kapely AC/DC, na jejíž hudbě se spolupodílel zásadním způsobem. “Minulý rok mě velmi zasáhla také ztráta dlouholetého spoluhráče a kamaráda Malcolma Younga z AC/DC, čas je neúprosný,” říká bubeník, “jsem vděčný za to, že stále mohu hrát a také za to, že se náš současný kytarista Geoff zotavil a můžeme k vám konečně vyjet.” 

Během show přivítá slavný bubeník, k němuž se jako k ikoně hlásí hvězdy jako Metallica, Rammstein či Foo Fighters, mnoho hudebních hostů. Na většině koncertů bude jeho hostem  kapela Blue Rocket, která je součástí hudební scény již dvacet let a společné pódium sdílela s formacemi, jako jsou Nazareth, Rednex či kapela Čechomor.  

Na pražském koncertu, který se uskuteční 24. května v Lucerna Music Baru, vystoupí rovněž česká tříčlenná rocková kapela Doctor Victor, která byla oficiální předkapelou na posledním pražském koncertu AC/DC. “Phil Rudd je naším hudebním vzorem, stejně jako jeho domovská kapela AC/DC. Bude nám velikou ctí se s ním setkat a hrát s ním na jednom pódiu,” vysvětlil zpěvák Viktor. 

Bývalý bubeník AC/DC Phil Rudd stihl s australskou legendou nahrát i poslední album Rock Or Bust. Již na pražském koncertu, který se uskutečnil v roce 2016 v Letňanech, ho ale nahradil Chris Slade. Rudd musel totiž řešit vážným problémům se zákonem. V listopadu 2014 byl obviněn z pokusu o zorganizování vraždy. Obvinění byl nakonec zproštěn pro nedostatek důkazů. Stále musel ale čelit obvinění za vyhrožování smrtí a držení drog. 

Termíny koncertů: 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!