Americká formace Goo Goo Dolls vystoupí poprvé v České republice

Americká formace Goo Goo Dolls vystoupí poprvé v České republice  

Přestože vznikla americká kapela Goo Goo Dolls již v roce 1985, jejího koncertu se čeští fanoušci ještě nedočkali. To by se ale tento rok mělo změnit. Skupina totiž konečně oznámila pražské vystoupení. Do metropole dorazí již v srpnu.

Skupina Goo Goo Dolls patřila v devadesátkách k nejpopulárnějším alternativně rockovým formacím na světě. Ve známost vešla především díky skladbě Iris, která zazněla ve snímku Brada Silberlinga Město andělů z roku 1998. Kapelu založila trojice muzikantů složená z kytaristy a zpěváka Johnnyho Rzeznika, baskytaristy Robbyho Takace a bubeníka George Tutusky. S názvem Sex Maggots nejprve vytvářeli nejrůznější cover verze, brzy však začala skládat písně vlastní. 

V roce 1987 vydala kapela své debutové eponymní album Goo Goo Dolls. V současné době mají na svém kontě již jedenáct studiových desek. Poslední z nich vyšla v roce 2016 s názvem Boxes a se singly So Alive či Over and Over. Tu již nahrával jen Rzeznik a Takac jako dvojice. Celkem prodala formace přes 12 miliónů deset. Devatenáct jejích hitů se dostalo do top ten nejrůznějších hitparád. 

Goo Goo Dolls poprvé zavítají do České republiky 12. srpna, kdy vystoupí v pražském Lucerna Music Baru. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji od 27. března za cenu 850 korun. Na místě si pak zájemci ještě o stovku připlatí. Koncert uvádí Colours Selection.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!