Do Prahy se chystá britský producent Bonobo. Představí desku nominovanou na Grammy

Do Prahy se chystá britský producent Bonobo. Představí desku nominovanou na Grammy 

Hudebník, producent a DJ původem z Británie, avšak usazený v Los Angeles. To je Simon Green známější pod svým uměleckým jménem Bonobo. S sebou doveze nejnovější desku Migration.

Součástí hudební scény je Bonobo již více než sedmnáct let. Za tu dobu stačil vydat již šest studiových alb. Debut s názvem Animal Magic nahrál v roce 2000, poslední deska Migration spatřila světlo světa na počátku loňského roku. Hudebník na ni potvrdil svou formu, o čemž svědčí také nominace na prestižní Grammy, které za ní obdržel. Konkrétně v kategoriích Nejlepší taneční/elektronické album a Nejlepší taneční nahrávka. 

Na své doposud poslední nahrávce se Bonobo vrací k ambientním prvkům. Kromě nominace na Grammy si vysloužila i pochvalné recenze od předních hudebních kritiků. Hudební magazín Pitchfork ji označil jako Greenovo nejsofistikovanější album. Sám Bonobo tvrdí, že je deska studií lidí a prostoru. Inspirací mu byly události z vlastního života, což albu dodává emocionální hloubku i koncepční témata změny a proměnlivosti. 

Nejen písně z nové desky přijede Bonobo představit také českému publiku, a to 22. května, kdy vystoupí ve Foru Karlín. Do České republiky dorazí Bonobo, který se od vydání své debutové desky řadí k jedněm z průkopníků nové vlny žánru downtempo a elektroniky přelomu tisíciletí, po dlouhých pěti letech. Naposledy si mohli jeho vystoupení užít návštěvníci festivalu Colours of Ostrava.  

Vstupenky na koncert jsou k dispozici v internetovém předprodeji za 850 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!