Letní Letná láká na zahraniční program. Evropskou premiéru nové inscenace uvede Akoreacro

Letní Letná láká na zahraniční program. Evropskou premiéru nové inscenace uvede Akoreacro  

Festival Letní Letná láká i tento rok na bohatý program, který nabídne zážitky plné extrémních výkonů i jemné poetiky, napínavá dobrodružství i nekontrolované výbuchy smíchu. Návštěvníci se mohou těšit nejen na hravé klauny, ale rovněž na vrcholné akrobacie, pouliční cirkus a velkolepá představení.

Mezinárodní festival Letní Letná si každoročně kladě za cíl představit Pražanům i návštěvníkům metropole nejrůznější podoby nového cirkusu. Tentokrát se českých i zahraničních souborů zájemci dočkají ve dnech od 15. srpna do 2. září. Jedním z hlavních lákadel je francouzský soubor Akoreacro, který vystoupí se zbrusu novým představením, jenž bude mít premiéru v létě v Antwerpách a právě na Letní Letné. 

“V cirkusu hledáme zbytky lidového umění, na které jsme na scénách s pozlátkem už zapomněli. Sníme o kulaté scéně připomínající tu antickou. Sníme o pouťové oslavě plné veselí, které v nás pohled na šapitó okamžitě vyvolává,” vysvětluje Jeff Pyka z Akoreacro. V nové inscenaci soubor slibuje kombinaci špičkové akrobacie, živé hudby, novocirkusových příběhů i notné dávky humoru. 

Z Francie dorazí na festival také soubor Bêtes de foire - petit theatre de gestes, který připomíná svět kočovného cirkusu. “Jejich malý cirkus je velkým monumentem poezie a kreativity. S neuvěřitelnou jemností a přirozeností kombinují klaunskou komiku, žonglování, kouzla i loutky,” lákají organizátoři. Ti již dříve oznámili, že na 15. ročníku festivalu s poetickým představením dorazí i Baro d’Evel Cirk Cie se svým speciálním dvojitým šapitó i dobrodruzi Cirque Inextremiste, kteří slibují extrémní show, z níž bude běhat mráz po zádech. 

Vstupenky na festival je možné zakoupit již nyní v internetovém předprodeji.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!