God Is An Astronaut představí v Praze novou desku poznamenanou tragickou událostí

God Is An Astronaut představí v Praze novou desku poznamenanou tragickou událostí  

Irská formace God Is An Astronaut, která se řadí mezi nejvýznamnější interprety současné post-rockové scény, dorazí již 2. května do České republiky. Fanoušci se mohou těšit nejen na známé singly, ale rovněž písně ze zbrusu nového alba Epitaph.

Fúze rockové instrumentace s éterickým a emocionálním zvukem, úchvatnou dynamikou a ohromující melodií. To je to, co dělá ze skupiny God Is An Astronaut jednu z předním instrumentálních skupin současnosti. Dvojčata Nielsen a Torsten Kinsellova doplněna o bubeníka Lloyda Hanneye jsou známá také díky své velkolepé show. A ta by neměla chybět ani na jejich pražském koncertu. 

Od svého založení před 16 lety vydala kapela již osm studiových alb. Deváté s názvem Epitaph vyjde 27. dubna, dekádu a půl od debutu The End Of The Beggining. Slibuje silně atmosférické a emotivní skladby, které doveze představit také pražskému publiku. Skupina odmítá, že by na nové nahrávce pokračovala ve směru, který udala doposud poslední deska Helios I Erebus. Epitaph je silně ovlivněna životní tragédií, která se dotkla blízké rodiny kapely. 

“Inspirací za tímto albem je náš sedmiletý bratranec, který zemřel za tragických okolností. Pro rodinu to bylo velmi traumatické a zanechalo to v nás pocit bezmocnosti, zoufalství a strachu nad touto obrovskou ztrátou. Hudba se stala způsobem, jak to zvládnout,” vysvětlila dvojčata Kinsellova pro server Brooklyn Vegan. Jedná se proto podle nich o jejich nejosobnější album. Na desce se s nimi podílel i bývalý klávesista Jamie Dean.  

Nejen tuto desku představí God Is An Astronaut českému publiku již 2. května v pražském Meetfactory. Lístky jsou k zakoupení v internetovém předprodeji za 530 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

MeetFactory nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: MeetFactory

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!