TOP 5 hudebníků, kteří letos roztančí české festivaly

TOP 5 hudebníků, kteří letos roztančí české festivaly 

Léto už se pomalými kroky blíží a s ním i nová festivalová sezona. Desítky tisíc milovníků koncertů pod širým nebem netrpělivě čekají, až jejich oblíbený festival ohlásí své headlinery. Redakce Informuji za vás vybrala ty největší dosud zveřejněné interprety, které si nesmíte nechat na letošních domácích festivalech ujít.

Lana del Rey – Aerodrome Festival

Čeští fanoušci dream popové legendy dlouho čekali, zda se jejich hvězda objeví během svého evropského festivalového turné i u nás. Konečně v březnu vypustil Aerodrome festival, konající se na letišti v Panenském Týnci, fantastickou zprávu – Lana del Rey bude headlinerem jejich pátečního line-upu. Na Lounsku se tak 29. června rozezní světoznámé skladby jako Born to Die, Summertime Sadness, ale i písně z posledního alba Lust for Life, které vyšlo minulý rok.

The Prodigy – Rock for People

Průkopníci ravu jsou na královehradeckém festivalu již jako doma – letos to bude totiž po třetí, co si tato celosvětově známá elektronická taneční skupina z devadesátek na Rock for People zahraje. Milovníci hitů jako Firestarter či Breathe se dočkají 5. července v Hradci Králové. Kapela letos navštíví jen pár vybraných festivalů, o to je pro Rock for People větší čest a pro české fanoušky velké štěstí, že již potřetí zavítá právě k nim.

The Chemical Brothers – Metronome Festival

Dalším průkopníkem elektronických stylů big beat, rave, techno a alternative dance je po The Prodigy rozhodně i anglická dvojice The Chemical Brothers. Hity jako Galvanize, Hey Boy Hey Girl a další naživo zazní letos i na pražském Metronome Festivalu, který se odehraje ve dnech 22. a 23. června na Výstavišti Holešovice a jehož headlinery se tito londýnští kluci stanou.

KYGO – Colours of Ostrava

Zástupcem Tropical Housu a zároveň jedním z headlinerů největšího českého festivalu Colours of Ostrava, který se uskuteční od 18. do 21. července, se stane šestadvacetiletý norský DJ, producent, hudebník a textař Kygo. Ten si získal srdce stovek milionů fanoušků po celém světě díky svým singlům Firestone, Stole the Show, Stay, ale také populárnímu remixu I See Fire Eda Sheerana, který si vysloužil 65 milionů zhlédnutí na YouTube a dostal tak Kyga do celosvětového povědomí.

Galantis – Beats for Love

Singly jako Runaway, Peanut Butter Jelly a No Money již neodmyslitelně patří do playlistu každého fanouška elektronické dance scény. Jejich autoři – Christian Karlsson a Linus Eklöw, známí jako švédští Galantis, letos zahrají své hity i na největším tanečním festivalu Střední Evropy Beats for Love, konkrétně 5. července v ostravské oblasti Dolních Vítkovic.  


Foto: Neil Krug

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!