Přichází jaro a s ním čas vystavit se Dyzajnu

Přichází jaro a s ním čas vystavit se Dyzajnu 

Jarní počasí sice ještě zahálí, to ještě ale neznamená, že není co oslavovat. S prvními jarními dny totiž přichází i letošní první Dyzajn market. 180 tvůrců, designérů a umělců všeho druhu představí svou tvorbu 24. a 25. března na pražském náměstí Václava Havla a v přilehlé provozní budově Národního divadla v Praze.

"Tvůrce vybíráme tak, aby byla zaručena kvalita a originalita výrobků pro naše návštěvníky. Nově se více chceme zaměřit i na původ použitých materiálů, ze kterých tito lidé tvoří. Samotné nás zajímá, zda se i oni zodpovědně zajímají, odkud materiály pochází," komentuje letošní výběr designerů hlavní organizátorka akce Olga Velíšková.

Mimo oblečení, módní doplňky a další designové vychytávky nebude nouze o výborné jídlo a pití. Prvně se představí také Dyzajnový bar umístěný pod novým velkým stanem u pódia.

O své nepřijdou ani malí návštěvníci - jako obvykle pro ně bude přichystán tvůrčí dětský koutek tentokrát s jarní a velikonoční tématikou tvoření. Děti se zabaví také při dopoledních pohádkách. Na sobotu si divadlo KAKÁ připravilo představení Ošklivé káčátko, v neděli pak dorazí spolek LokVar s příběhem o Českém Honzovi. Mezitím pro všechny návštěvníky v sobotu zahraje popfunková kapela Megaphone a v neděli The Documents.

Dominantou jarní edice bude výstava obrazů 7 autorů: Anny Mastníkové, Jitky Tomanové, Barbory Svrčinové, Kateřiny Brabcové, Olgy Yakubovské, Pavlíny Zuzové a Pavla Rakušana. Výstava bude probíhat uvnitř v budově po celou dobu konání akce a bude prodejní. Výtěžek z prodeje obrazů věnuje Dyzajn market na vznik knížky Olgy Buškové "Domov jako talíř", zábavného a užitečného průvodce domácí pohody a harmonie s ilustracemi Báry z Nikolajky.

Sobotní program 24. března:

  • 11:00 - 12:00 Divadlo KAKÁ – Ošklivé káčátko
  • 16:00 - 17:00 Megaphone
  • v mezičasech hraje DJ Little Frank

Nedělní program 25. března:

  • 11:00 - 12:00 LokVar – Český Honza
  • 17:15 - 18:15 The Documents
  • v mezičasech hraje DJ Little Frank

Foto: Tomáš Polák

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Foto: Tomáš PolákFoto: Tomáš PolákFoto: Tomáš Polák
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!