Epický snímek Pacific Rim: Povstání nepřináší absolutně nic nového, zachraňuje ho pouze akce

Epický snímek Pacific Rim: Povstání nepřináší absolutně nic nového, zachraňuje ho pouze akce50%

Když v roce 2013 vstoupil do kin film snímek Pacific Rim, byli jsme svědky toho, jak se průrvou ve dně Tichého oceánu na svět derou monstra z jiné dimenze, monstra, na která lidé a jejich dosavadní technika nestačila. Pro boj s monstry byli vyvinuti Jaegeři, obří roboti, z nichž každý musel být ovládán dvěma lidmi uvnitř, a jen díky nim byla Země zachráněna.

Teď, po téměř pěti letech, konečně přichází další díl, a to navzdory tomu, že v původním Pacific Rimu hrdinové problém vyřešili, dveře do jiné dimenze uzavřeli a všechna monstra zvaná Kaiju porazili. Stacker Pentecost (Idris Elba), zesnulý hrdina války s Kaiju, má totiž syna. Jake (John Boyega) však rozhodně nejde v otcových šlépějích - válka je dávno pryč a on si užívá bezstarostný mladý život plný mejdanů a adrenalinu. Za vše platí totiž tím, že rozkrádá zbytky poražených a nepoužitelných Jaegerů a na černém trhu díly prodává.

Díky tomu se také setkává s mladou dívkou Amarou Namari (Cailee Spaeny), která si jenom tak sama postavila zmenšenou verzi Jaegera, kterého navíc sama dovede docela bravurně řídit. To však jak ji, tak Jakea přivede do problémů, načež se dostávají na základnu, tam, kde se trénují skuteční piloti Jaegerů. Postupně se také setkáváme s několika postavami z předchozího filmu a i s novými hráči, například s Natem Lambertem (Scott Eastwood), který se s Jakem dle všeho zná z jeho předchozího pokusu o úspěch na základně.

Postupně opět vznikají problémy, a nemusíte se bát, je i s kým bojovat. Nejprve nikdo neví, odkud se tajemný silný Jaeger vzal a kdo ho řídí, v průběhu filmu však naši hrdinové přijdou záhadě na kloub. To je však bohužel jeden z mála zajímavých motivů a trošku nečekaných zvratů, na něž ve filmu narazíme. Jinak je vše ukázkově předvídatelné a už pár hodin po dokoukání filmu se asi ve vašich vzpomínkách zařadí mezi kvantum podobných či téměř stejných snímků, které ničím nevynikají.

V novém Pacific Rimu najdete nezdravě mnoho prvků, které nejdou úplně jednoduše pochopit - ať už tvůrci vysvětlení odflákli či to prostě smysl nedává - nesmíme však být detailisté a mít od filmu po stránce kvality příliš vysoká očekávání. Všímavějším a náročnějším jedincům každopádně snímek hned několikrát radost neudělá. Na druhou stranu, dalo se to čekat. Pacific Rim: Povstání není snímkem, který usiluje o cenu Akademie filmového umění, jeho cíl je spíše váš pohled přišpendlit k plátnu v kině a pomocí jednoduchých a hustě znějících hlášek a hodně zdařile natočených akčních scén udržet vaši pozornost, zatímco si budete cpát do pusy popkorn a zapomenete na své každodenní starosti.

Celkově film nepřináší nic nového, pouze rozvíjí relativně úspěšnou značku. Režie Stevena S. DeKnighta se zdá být čistou a nefiltrovanou kombinací rukopisu Michaela Baye a J. J. Abramse, takže ani po této stránce se nám nedostává ničeho, co bychom ještě neviděli. Na druhou stranu, pokud si chcete na dvě hodinky odpočinout a podívat se na jednoduchý příběh plný nijak extra hlubokých postav a hodně přiblblých hlášek, z něhož přímo sálá epičnost místy ředěná legendárností, pak je nový Pacific Rim filmem pro vás. A za zdařilou akci si u nás film získal tolik plusových bodů, že když na konci naznačil možné pokračování, ani jsme se nezlobili.

foto: CinemArt

Názor informuji.cz: 50%

Kdy a kde dávají film: Pacific Rim: Povstání

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Epický snímek Pacific Rim: Povstání nepřináší absolutně nic nového, zachraňuje ho pouze akceEpický snímek Pacific Rim: Povstání nepřináší absolutně nic nového, zachraňuje ho pouze akceEpický snímek Pacific Rim: Povstání nepřináší absolutně nic nového, zachraňuje ho pouze akce
 

Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!