Tančící dům prodloužil výstavu Josefa Lady. Poté nastoupí skutečné nahé ženy

Tančící dům prodloužil výstavu Josefa Lady. Poté nastoupí skutečné nahé ženy 

Pro velký zájem prodloužila Galerie Tančící dům v Praze výstavu Sedmičky Josefa Lady o týden – do 8. dubna. Následně od 17. dubna zde návštěvníci spatří kontroverzní Poslední výstavu skutečných nahých žen, která potrvá do 21. dubna a každý den se zde svlékne třináct nových modelek.

Retrospektivní výstava Sedmičky Josefa Lady připomíná 130. výročí narození a 60 let od úmrtí významného českého malíře. „Od listopadu 2017, kdy se výstava otevřela, ji navštívilo na čtyřicet tisíc lidí,“ uvedl ředitel galerie Robert Vůjtek.

Expozice provází tvorbou Josefa Lady a nechává nahlédnout i do jeho soukromého života. V prvním patře a druhém podzemním podlaží Tančícího domu jsou k vidění Ladovy obrazy. První podzemní podlaží Tančícího domu představuje Ladovu tvorbu pro děti včetně ilustrace, promítání pohádek a řady interaktivních exponátů.

V přízemí galerie návštěvníci naleznou osobní věci Josefa Lady včetně jeho pracovny a rodokmenu. Součástí přízemí jsou i filmové kostýmy, které umělec navrhl. Expozice návštěvníkům přibližuje i méně známou Ladovu tvorbu, především z oblasti karikatury a ilustrace. Výstava je otevřena denně od 9 do 20 hodin.

Svléknout se mohou i samy návštěvnice

Výstava skutečných nahých žen Voayer se naposledy vrací do Česka. Myšlenka ji uspořádat napadla slovenského organizátora Mária Petreje v sousední konzervativnější zemi. „Nahota je dnes běžnější v online světě než v realitě. A tak jako sex, i nahotu jiných bytostí prožíváme v plné přítomnosti. Proto je jediným a podstatným cílem výstav Voayer zprostředkování vzrušujícího zážitku z přítomného okamžiku,“ vysvětlil svůj záměr.

Od 17. do 21. dubna se svlékne celkem 65 modelek, které si návštěvníci budou moci nejen prohlédnout, ale některých se dokonce i dotýkat. „Exponátem“ však nemusí být jen ony. „Budou-li se chtít některé návštěvnice během výstavy svléknout a vytvořit si tak jedinečný celoživotní zážitek, stačí, když o tuto možnost požádají jednoho z pořadatelů,“ dodal Petreje.

Během výstavy si zájemci budou moci prohlédnout i nekonvenční díla fotografa Petra Jedináka, který zvěčňuje ženské orgasmy technikou zvanou ambrotypie – jedná se o jeden z nejstarších fotografických procesů, který byl objeven v roce 1851.

Foto: Josef Lada – Ponocný v letní noci, 1947. Zdroj: archiv Galerie Tančící dům

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Tančící dům

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!