Jarní turné muzikálu Shrek se blíží! Kdo si zahraje oblíbeného zeleného zlobra?

Jarní turné muzikálu Shrek se blíží! Kdo si zahraje oblíbeného zeleného zlobra?  

Baví tě svět? Neřeš věk. Přijíždí Shrek! Tak lákají tvůrci na unikátní jarní turné pohádkového muzikálu, které se zastaví ve sportovních halách po celé České republice. Inscenace láká nejen na známé herce, ale rovněž na jedinečnou scénu a pohádkové masky.

Muzikál Shrek, v originálu Shrek The Musical, uvedli Jeanine Tesori a David Lindsay-Abaire na motivy známého animovaného snímku. Od té doby si vysloužil hned několik nominací na prestižní muzikálové ocenění a uveden byl v několika světových metropolích. Mezi nimi nechybí Madrid, Buenos Aires, Budapešť, londýnský West End ani newyorská Broadway. Kromě toho se dočkal rovněž turné po USA, Velké Británii a Německu. Nyní se populární zelený zlobr dostává také do České republiky. 

A i v Česku objede hned několik měst. Turné začíná 21. dubna v Praze. Následovat bude Plzeň, Liberec, Brno, Hradec Králové, Zlín i Ostrava, kde muzikál svou šňůru zakončí 2. června. V titulní roli se návštěvníci dočkají zpěváka Jiřího Zonygy. Alternovat ho bude Radim Schwab, jenž se proslavil jako Fantom opery v prvním pražském uvedení tohoto legendárního muzikálu. Dále vystoupí Ivana Jirešová, Radka Pavlovčinová, Hana Křížková či Viktor Dyk.

Celkem v muzikálu vystoupí kolem 60 účinkujících, kteří se objeví v pohádkových maskách Davida Šestáka. Organizátoři lákají rovněž na unikátní scénu za 10 milionů, která se v současné době vytváří v pardubickém divadle. Scénograf Jaroslav Svoboda vytvoří na pódiu obrovskou bažinu, velkolepý zámek i nebezpečné dračí doupě.  

Vstupenky na jednotlivá představení jsou k zakoupení v internetových předprodejích. 

Termíny

  • 21. 04. - Praha /Tipsport Aréna/ 
  • 28. 04. - Plzeň /Home Monitoring Aréna/ 
  • 05. 05. - Liberec /Home Credit Atena/ 
  • 12. 05. - Brno /DRFG Arena/ 
  • 19. 05. - Hradec Králové /ČPP Arena/ 
  • 26. 05. - Zlín /ZS Luďka Čajky/ 
  • 02. 06. - Ostrava /Ostravar Aréna/ 

Foto: youtube.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!