Pětice špičkových českých designérů představí festival Best of: Ceny Czech Grand Design 2017

Pětice špičkových českých designérů představí festival Best of: Ceny Czech Grand Design 2017 

V prostoru SmetanaQ v Praze mohou návštěvníci od 22. do 25. března poznat práce vybraných pětic designérů nominovaných v jednotlivých kategoriích na Ceny Czech Grand Design 2017. Během moderovaných diskuzí budou mít možnost se s nimi i osobně setkat, kromě toho se pro nejmenší chystají kreativní dílny. Ocenění předá Akademie designu České republiky 27. března.

V letošním roce se mezi nejlepší pětice probojovali jak mladí designéři, tak i známí matadoři, ať už módní či produktové scény. Návštěvníci zhlédnou jejich nejzdařilejší produkty, módní návrhy, ilustrace, fotografie nebo grafický design. Návštěvníci budou mít možnost pohovořit se samotnými tvůrci, kteří během moderovaných diskuzí prozradí proces vzniku i úskalí své profese.

Chceme otevřít prostředí českého designu široké veřejnosti, umožnit jim osobně potkat své oblíbené autory nebo poznat nové talenty české scény prostřednictvím živého doprovodného programu. Pětice, které se na festivalu představují, postoupily do třetího kola hlasování,“ uvedla Jana Zielinski z Přípravného výboru Cen.

Doprovodný program nabízí dětským návštěvníkům kreativní dílny a workshopy, kde budou moci zapojit fantazii a odnést si vlastní výrobek. S Viktorií Beldovou proniknou do tajů výroby papírového šperku, se studiem LLEV si zahrají na alchymisty při výrobě originálního mýdla. Petr Nikl nabídne hry s písmeny a s písněmi a Tomáš Rejmon s Huy Pham chystají pro milovníky natahovacích autíček výrobu vlastní hračky.

Pro dospělé návštěvníky bude v průběhu festivalu otevřen pop up shop, kde si budou moci pořídit současné designové kousky od interiérových doplňků, přes módu a šperk až po grafiky a knihy. Jména finalistů, kteří budou mít šanci získat ocenění, se návštěvníci dozví na zahájení festivalu 21. března 2018.

ZASTOUPENÍ DESIGNEŘI PODLE KATEGORIÍ:

  • Designér roku: Jan Čapek, Markéta Držmíšková a Petr Hák, Herrmann & Coufal, LLEV (Eva Mochalová a Marcel Mochal), Tadeáš Podracký
  • Módní designér roku: Jan Černý, Chatty, Adam Kost, Lukáš Spilka, Lenka Vacková
  • Designér šperku roku: Nastassia Aleinikava, Beldafactory, Blueberries, Markéta Kratochvílová, Eliška Lhotská
  • Grafický designér roku: Tomáš Brousil, Matěj Chabera a Jakub Korouš, Ex Lovers a Martin Groch, Jan Horčík, Kristýna Kulíková, Lukáš Kijonka a Michal Krůl, Kolektiv.Studio
  • Fotograf roku: Václav Jirásek, Michaela Karásková, Hana Knížová, Milan Jaroš, Dušan Tománek
  • Ilustrátor roku: Jindřich Janíček, Jan Šrámek, Maria Makeeva, Petr Nikl, Tomski & Polanski
  • Objev roku: GEOMETR, Filip Mirbauer a Pavla Boháčová, Huy Pham, Tomáš Rejmon, Vessels Design
  • Výrobce roku: Master & Master, mmcité1, Lasvit, 440 Audio, Rückl

Foto: archiv Czech Grand Design

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Pětice špičkových českých designérů představí festival Best of: Ceny Czech Grand Design 2017Pětice špičkových českých designérů představí festival Best of: Ceny Czech Grand Design 2017Pětice špičkových českých designérů představí festival Best of: Ceny Czech Grand Design 2017
 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: SmetanaQ

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!