Maďarský Sziget představil další várku jmen. Přivítá Lanu Del Rey, Fever Ray i Asafa Avidana

Maďarský Sziget představil další várku jmen. Přivítá Lanu Del Rey, Fever Ray i Asafa Avidana  

I když jsou i v České republice festivaly, které se mohou pochlubit hvězdným programem, žádný z nich nenabízí týdenní zábavu tak, jako to je u budapešťského festivalu Sziget. Ten k již dříve oznámeným interpretům, mezi nimiž nechybí Arctic Monkeys, Dua Lipa, Gorillaz, Kendrick Lamar či Mumford & Sons, ohlásil další neméně zajímavé účinkující.

Jedním z headlinerů se totiž letos stane i zpěvačka Lana Del Rey, kterou oznámil i český festival Aerodrome. Návštěvníci se tak mohou těšit na singly jako Born to Die, Summertime Sadness, Young and Beautiful či Ride, kterými okouzlila tato americká popová diva celý svět. Chybět ale rozhodně nebudou ani písně z jejího posledního alba Lust for Life, které vydala v červenci minulého roku. 

Sziget nyní nově láká také na hudebnici Fever Ray, která nedávno potěšila své pražské fanoušky samostatným koncertem. A chybět nebude ani izraelský hudebník s neobyčejným vlasem Asaf Avidan. Z Ameriky dorazí rovněž zpěvák a multiinstumentalista Børns a z Holandska DJ a producent Don Diablo. Program pak doplní i novozélandští Unknown Mortal Orchestra, čínsko-americký elektronický hudebník Zhu, Jan Blomqvist s bandem či norská zpěvačka Aurora, na níž letos opakovaně vsází i český festival Colours of Ostrava. 

Festival Sziget se letos uskuteční od 8. do 15. srpna, opět na maďarském ostrově Óbudai na řece Dunaji. Akce se řadí mezi největší hudební festivaly v Evropě. V minulém roce ji navštívilo přes 450 tisíc hudebních fanoušků. Kolem poloviny z nich dorazilo přitom z jiných zemí. Sziget však není jen o hudbě, byť ta samozřejmě hraje prim. Pro návštěvníky jsou připravena také kina, divadla či nejrůznější sportovní aktivity.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!