Dánští Volbeat zahrají na letošním festivalu Rock for People

Dánští Volbeat zahrají na letošním festivalu Rock for People 

Za necelé čtyři měsíce vypukne na královehradeckém letišti třídenní hudební maraton Rock for people, jehož line-up je stále našlapanější. Organizátoři totiž ohlásili dalšího headlinera! Fanoušci se v červenci mohou těšit na nadupanou show dánské heavymetalové stálice Volbeat. Ke jménům jako The Prodigy, Sick Pupies, Skillet či The Kooks tak přibyla další hvězda.

Unikátní zvuk, nezapomenutelná live vystoupení, kombinace rockabilly, metalu a původního rock&rollu Elvise Presleyho nebo Johnnyho Cashe – tím vším je tahle dánská čtyřčlenná partička charakteristická. V jejich hudbě se dá ale vystopovat vliv řady dalších umělců. „Všichni od Elvise Presleyho po Napalm Death ... ať žijou: Johnny Cash, Little Richard, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Fats Domino, Ramones, Social Distortion, Motörhead, Black Sabbath, Dio, Megadeth, Metallica, Manic Street Preachers, Iron Maiden a bla bla bla bla...,“ píšou na svých oficiálních stránkách MySpace.

Volbeat pravidelně headlinují ty největší evropské festivaly, jako jsou Graspop, Nova Rock, Rock im Park nebo Greenfield. Letos završí páteční večer Rock for People. „Viděl jsem je před dvěma lety na německém Rock im Parku, který tehdy headlinovali po boku Red Hot Chilli Peppers a Black Sabbath. Je to fenomén a jejich popularita v Evropě je obrovská – v době jejich setu byly ostatní stage poloprázdné, všichni totiž museli vidět Volbeat!“ říká šéf Rock for People Michal Thomes.

V roce 2007 byla kapela jedním z předskokanů Metallicy na jejich koncertu v Dánsku. Ve své domovské Kodani pak zahrála jako předkapela trashmetalové legendy Megadeth. Jejich druhé album Rock the Rebel / Metal the Devil se dostalo na první příčku prodejnosti CD, a stalo se tak prvním metalovým albem v historii, které v Dánsku obsadilo vrchol žebříčku. Celkem mají na kontě šest desek. Tu poslední z roku 2016 s názvem Seal the Deal & Let's Boogie přijedou představit českým fanouškům.

Kapela Volbeat vznikla v roce 2001 okolo frontmana Michaela Poulsena v Kodani. Zpěvák a kytarista Michael Poulsen založil spolu s několika kamarády a bývalými spoluhráči Volbeat po rozpadu death metalové kapely Dominus. Jméno kapely vychází právě z názvu třetího alba jeho bývalé kapely. Díky jejich specifickému stylu, se kterým se snaží překonat hudební hranice, získali v roce 2014 Grammy nominaci za song „Room 24“ v kategorii „Nejlepší metalová performance“ a prodali přes 2,8 milionu hudebních alb.

Pokud chcete být součástí letošního nadupaného line-upu Rock for People, s koupí vstupenek neotálejte. Levnější vstupenky za 1750 Kč máte možnost koupit už jen do konce března. V prodeji je také limitovaná edice jednodenních vstupenek. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!