Pražský týden módy se blíží. Zahájí ho přehlídka návrhářky spodního prádla Terezy Vu

Pražský týden módy se blíží. Zahájí ho přehlídka návrhářky spodního prádla Terezy Vu 

Jarní vydání Mercedes-Benz Prague Fashion Week (MBPFW) začíná v pátek 16. března v Clam-Gallasově paláci. Na zahajovacím večeru předvede známá módní návrhářka Tereza Vu svou novou kolekci. V rámci přehlídek od 17. do 19. března se kromě šestnácti českých a slovenských autorů a značek představí také studenti UMPRUM či ukrajinský návrhář Boris Vozianov.

Módní událost roku odstartuje zahajovací večer v Clam-Gallasově paláci, který se ponese ve znamení elegance a překvapení. Součástí programu je představení nové kolekce návrhářky Terezy Vu, jež je známá pro svou rafinovanost a minimalistický design se smyslem pro detail. Kolekce s názvem Every Good Girl’s Wild Dream prezentuje šest outfitů z hedvábného saténu a krajky. Nové návrhy překvapivě pracují s barvou, která pro autorčinu tvorbu není vůbec typická.

Samotný přehlídkový program vrátí na molo renomované tuzemské návrháře, jakým je Monika Drápalová, Denisa Nová, Jakub Polanka či autorské duo CHATTY, a také proslulé značky Blažek nebo Nehera. Od soboty do pondělí se představí několik nových počinů, např. značky FOOTSHOP a LAFORMELA představí společnou kolekci, prezentaci nové kolekce značky Blažek zase stejně jako v loňském roce zaštítí časopis ELLE Man.

Doprovodné akce zadarmo

Návštěvníci se mohou těšit i na bezplatný doprovodný program. 20. března se v Galerii Českých center uskuteční konference o módním byznyse Business Forward Forum a ve stejný den odpoledne se v Clam-Gallasově paláci bude konat výstava kolekcí prezentovaných na přehlídkách – Re-See Showroom.

Časopis Harper’s Bazaar připravuje výstavu velkoformátových fotografií matadorky módní fotografie Anny Kovačič, která svým objektivem interpretuje tvorbu účastníků MBPFW. Výstava bude v přízemí Clam-Gallasova paláce volně přístupná od soboty 17. do úterý 20. 3.

Zcela novým počinem je instalace Sweet Dreams/Video Pop-Up režiséra Jakuba Jahna, který dlouhodobě dokumentuje dění okolo MBPFW a je autorem originálních filmových snímků. V Galerii Klementinum budou módní videa od soboty do pátku ke zhlédnutí hned na 50 obrazovkách.  

Na závěrečný den módního týdne, pátek 23. března, se v kině Lucerna chystá filmová premiéra – intimní portrét mimořádného módního tvůrce Zaca Posena nazvaný House of Z. Návrhářka Zuzana Kubíčková představí ve středu 21. 3. v karlínské Hauch Gallery svou novou linii POP by Zuzana Kubíčková. V Bibloo concept store v OD Kotva bude v nabídce reprezentativní výběr lokální módy i návrhářů, kteří se prezentují na MBPFW.

Chybět nebudou ani oblíbené večírky – např. v den zahájení 16. 3. jedenáctá party z edice Addict, tentokrát v industriálním prostoru Staré čistírny odpadních vod v Bubenči, zatímco na dva poslední večery 22. a 23. 3. otevře magazín Blue Paper veřejnosti vlastní PAPER DISCO v Groove Baru.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Foto: Tvorba Terezy Vu. Foto: archiv MBPFW
 

Mohlo by se ti líbit...

Clam-Gallasův palác nabízí i další akce

Místo konání: Clam-Gallasův palác

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!