Fámy jsou pryč! Die Antwoord nekončí a chystají se do Prahy

Fámy jsou pryč! Die Antwoord nekončí a chystají se do Prahy  

Spekulace o tom, že u nás bláznivá jihoafrická partička Die Antwoord loni v létě odehrála svůj poslední český koncert, jsou definitivně pryč. Provokativní kapela se totiž vrátí již v srpnu zpět do Prahy!

Fámy jsou pryč, Die Antwoord jsou zpět! A čeští fanoušci se tak mohou opět těšit na zábavnou rapově raveovou formaci, která jim nabídne strhující a bláznivou show již 20. srpna na pražském Výstavišti. “Poslouchat nás jen z počítače, to je jako cákat se ve vaně a předstírat, že se koupete v oceánu. To prostě musíš zažít,” láká na svůj koncert kapela ve složení Yolandi Visser a Ninja. 

Ve své tvorbě kombinují Die Antwoord rap s punkovým stylem, v textech míchají angličtinu, afrikánštinu, jazyk jihoafrického národa Zulu i Xhoštinu. Svůj styl nazývají jako zef. Jedná se o přesný opak toho, o co se snaží rappeři ze západních zemí. Zatímco oni se snaží oslnit bohatstvím, u subkultury zef jde o pravý opak. “Jste chudí, ale chováte se jako nejbohatší na světě,” to je vidět ve videoklipech kapely.

Die Antwoord nejsou v České republice žádnými nováčky. Koncertovali tu již třikrát. Naposledy si mohli jejich vystoupení užít návštěvníci loňského ročníku festivalu Rock For People. Vůbec první koncert odehráli v roce 2010 v pražské Lucerně, v roce 2016 pak beznadějně vyprodali koncertní prostor ve Žlutých lázních. 

Vstupenky na koncert jsou k dispozici v internetových předprodejích. Omezený počet lístků lze sehnat za 850 korun, poté se cena vyšplhá na 950 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!