Natálie Grossová může získat Thálii. Mezi muzikálovou elitu ji vynesl Ples upírů

Natálie Grossová může získat Thálii. Mezi muzikálovou elitu ji vynesl Ples upírů  

Muzikálová herečka a zpěvačka Natálie Grossová získala ve svých pouhých patnácti letech nominaci na Thálii. Není to přitom až takové překvapení, jak by se mohlo zdát. Do širší nominace se dostala totiž již dříve za svůj výkon v muzikálu Let snů LILI. Do první trojice ji ale vynesl až muzikálu Ples upírů.

Natálie Grossová není v muzikálech žádným nováčkem. Jak sama říká, pódia ji lákala již od úplného dětství. Zahrála si roli Cosette v legendárních Bídnících. Dodnes vystupuje v Divadle Broadway v inscenaci Mýdlový princ. V roli Jane Banskové se objevovala také v muzikálu Mary Poppins uváděným Městským divadlem Brno. První skutečně velkou příležitost dostala ale až v Plesu upírů, české adaptaci původem rakouského Tanz der Vampire. V něm získala hlavní roli dívky Sáry. A díky ní teď může ve svém raném věku získat i Thálii. 

Mladá zpěvačka vystupuje v muzikálu Ples upírů po boku Mariana Vojtka či Bohuše Matuše. Před staršími kolegy však rozhodně nezaostává a předvádí skutečně výborná pěvecká čísla. Leckdo by se mohl bát příliš dětského hlasu, nicméně zbytečně. Na pódiu jí sice moc nevěříme její repliku, že už jí bude brzy osmnáct let, nicméně hlasově i herecky dohání i své o několik let starší kolegyně. Do role trochu marnivé, bláznivé a po dobrodružství toužící Sáry zapadá výborně. A rušivý není ani věkový rozdíl, který mezi ní a upírským hrabětem Von Krolockem je. 

I přestože nemá Grossová prestižní ocenění ještě v kapse, její nominace vyvolala senzaci. Kromě Kataríny Hasprové, která byla nominována za roli Paní Danversové v muzikále Národního divadla moravskoslezského Ostrava Rebecca proti ní totiž stojí i několikanásobná zlatá slavice Lucie Bílá, která zaujala odbornou porotu svým výkonem v roli Deloris Van Cartier v muzikálu Sestra v akci. I přestože se ale jedná o mimořádně povedený komediální kus, nenechává Bílé hlasově vyniknout tak, jako dává Ples upírů prostor právě Grossové. Upírský muzikál nabízí daleko více náročnějších pěveckých čísel, v nichž je Grossová téměř bezchybná. 

“Natálie Grossová excelovala jako dětská hvězda v mnoha muzikálech. Obsazením v době premiéry teprve čtrnáctileté dívky do hlavní ženské role v Plesu upírů producent František Janeček notně riskoval,” zdůvodňuje svůj výběr odborná porota, “ovšem vyplatilo se. Grossová zpívá náročný pěvecký part velmi pěkným sopránem a herecky vystihuje všechny polohy zprvu nevinné slečny, již láká vstup do světa dospělých, nadmíru přesvědčivě. Zrodila se světově nejmladší Sára a je výborná!” 

Grossová navíc není jediným želízkem Plesu upírů v ohni letošních Thálií. Do širší nominace se dostal za roli profesora Abronsia i Pavel Vítek. A je nutné podotknout, že skutečně oprávněně. I když se nakonec mezi nejlepší trojku nedostal, jeho výkon, během něhož není poznat jak hlasově, tak herecky, je skutečně výborný a je jedním z dalších devíz muzikálu. I když se možná musí někdo v pauze mezi oběma půlkami shánět po tom, kde ten Vítek vlastně vystupuje.  

Muzikál Ples upírů vznikl podle stejnojmenné filmové předlohy režiséra Romana Polanského. Na pódia Goja Music Hall se s ním mohou návštěvníci setkat do června tohoto roku, pak bude muset uvolnit místo českému nastudování legendárního muzikálu Fantom Opery. Režisérem české verze Plesu upírů je Radek Balaš, o hudební nastudování se postaral dirigent Michal Macourek. Autory původně rakouského divadelního kusu jsou Michael Kunze a Jim Steinman, jenž do muzikálu zakomponoval i svou hudbu ke slavné písni Total Eclipse of the Heart známou díky zpěvačce Bonnie Tyler. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!