Kapeska opět bojuje za čistší přírodu. Divadlo Hybernia uvedlo pokračování úspěšného dětského muzikálu

Kapeska opět bojuje za čistší přírodu. Divadlo Hybernia uvedlo pokračování úspěšného dětského muzikálu  70%

Královna Kapeska se vrací na prkna Divadla Hybernia. Tentokrát k muzikálu pojmenovaném přímo po ní, který volně navazuje na oblíbenou dětskou inscenaci Kapka medu pro Verunku.

Muzikál Královna Kapeska zavede dětské i starší návštěvníky na kouzelný ostrov, který je rozdělený do tří království - na Popelkov, Zlatovláskov a Honzov. V něm vládnou dobří králové. Každý z nich je zcela odlišný, vzájemně spolu však výborně vychází, královny jsou skvělými kamarádkami a jejich děti nerozdělitelnými parťáky. A co je důležitější, všechna tři království se naučila žít v souladu s přírodou. Neznečišťují vodu, ovzduší, ani nekácí lesy nebo zbytečně nepěstují více plodin, než je zapotřebí. 

Na ostrově se totiž nachází ještě jedna říše, království Kapesky, královny přírodních sil, která na vše dohlíží. Nebyl by to ale pořádný příběh, kdyby šlo všechno jako na drátkách. Proto nechybí ani parádní záporák Kates, který přichází celou situaci zkomplikovat. Kvůli jeho intrikám se králové rozkmotří, začnou opět plundrovat přírodu, a půjde dokonce o život! Do toho všeho vyřvává partička čertů, kteří se rozhodli spolu s čarodějnicí založit pekelnou kapelu. 

Muzikál Kapeska vsází na na působivou výpravu. Samozřejmostí jsou pohádkové kostýmy i propracované kulisy, které spolu se světelnými efekty zavádí diváky v jednu chvíli do čertovského pekla, v druhou do krásného lesa plného víl, vodníků a zvířat. Návštěvníky ale potěší také hudba, o níž se postaral Tomáš Beran, a která je na dětský muzikál vynalézavá a zajímavá. Texty písní má na svědomí Kristýna Pixová, režie se ujal Juraj Čiernik

Byť se může příběh zdát na první pohled jednoduchý, ve skutečnosti tomu tak není. Myšlenka, která se snaží přiblížit divákům potřebu ochrany přírody, je součástí děje tak nějak samozřejmě a nepůsobí příliš násilně. Inscenace navíc obsahuje nejen vtipné scény, kterým se zasmějí dětští návštěvníci, ale také situace, při nichž neudrží vážnou tvář ani dospělí. Vše dohromady vytváří představení, při kterém se děti neošívají a vydrží být soustředěné, a to i přesto, že celá inscenace trvá kolem půl třetí hodiny.  

Samozřejmě, že svou velkou zásluhu na tom mají také herci, kterých je v Královně Kapesce skutečně požehnaně. Během premiéry, která se uskutečnila v Divadle Hybernia ve středu 7. března, se coby Kapeska představila Martina Pártlová a proradného zloducha Katese ztvárnil skvělý Ernesto Čekan. Královnou Popelkova se stala Genny Ciatti, jejím králem Miroslav Hrabě. Ve Zlatovláskově vládli David Gránský a Michaela Sejnová a v Honzovsku Gabriela Urbánková a Martin Sochor

V pekelné kapele pak vystoupili čarodějnice Michaela Zemánková a čerti Jiří Zonyga, Juraj Čiernik a Lukáš Adam. Kapesky nepostradatelnou i když místy neodbytnou pomocnici Lesanku ztvárnila Michaela Nosková a samozřejmě nechyběly ani další pohádkové postavy a spousty dětských herců. 

Pokračování životních osudů královských rodů Popelky, Zlatovlásky, Honzy a královny přírodních sil Kapesky se opět povedlo a lze očekávat, že se stane podobně úspěšným muzikálem, jako jeho předchůdkyně Kapka medu pro Verunku. Tu navštívilo do její derniéry více než 120 tisíc návštěvníků.

Foto: Petr Novotný

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Hybernia nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Hybernia

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!