Black Panther je miliardovým králem. Vévodí v českých i zahraničních kinech

Black Panther je miliardovým králem. Vévodí v českých i zahraničních kinech 

Král Wakandy zkompletoval pětici úspěšných adaptací od studia Marvel, které v tržbách překročily jednu miliardu dolarů. Stačilo mu 26 dní v kinech.

Studio Marvel pokračuje v rozšiřování svého filmového vesmíru skutečně mimořádně. Hned první titul roku 2018 je hitem u diváků a kritiků a v neposlední řadě také v pokladnách. Zatímco konkurent z DC po vynikající Wonder Woman znovu narazil s nedodělanou a chaotickou Justice League, ve fiktivní africké zemi Wakandě se připomíná král, kterého diváci poznali už v Civil war. A po své domovině si Black Panther podmaňuje také obecenstvo a zve na očekávané Avengers: Infinity War.

Devadesáti procenti T'challův (Chadwick Boseman) příběh hodnotí také recenzentka serveru informuji.cz. Panther na magickou hranici miliardy dolarů (přibližně 20,7 miliard korun) potřeboval necelý měsíc. A ještě navíc potěšil citlivou filmovou veřejnost v Americe. Ta kvitovala především prostor pro herce tmavé pleti - jedinými bělochy v důležitějších rolích jsou totiž Martin Freeman a Andy Serkis.

...kombinuje fyzickou sílu a morální principy Captaina America s technickými vymoženostmi Iron Mana

Káťa Kočí, recenze Informuji.cz

Marvelovskému hitu se daří i v českých kinech. Za první dva týdny ho vidělo téměř 172 tisíc diváků a bezpečně tak drží první místo v návštěvnosti.

Black Panther ve svém samostatném snímku bojuje o trůn v africké zemi Wakandě. Magická krajina jako jediná disponuje vzácným kovem a dost možná skrývá i další tajemství, která ohrožují existenci samotného světa. Režie se ujal Ryan Coogler a kromě Chadwicka Bosemana ve snímku hrají například Michael B. Jordan, Andy Serkis, Martin Freeman, Lupita Nyong'o nebo Forest Whitaker.

Superhrdina v černém je pátým filmem od studia Marvel, který miliardovou hranici překonal. Předběhly ho jen snímky Avengers, Avengers: Age of Ultron, Iron Man 3 a Captain America: Občanská válka. Jen v USA Panther vydělal přes půl miliardy dolarů. Předčil tak Temného rytíře Christophera Nolana a poskočil na druhé místo mezi adaptacemi komiksů.

Kdy a kde dávají film: Black Panther

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!