Nigel Kennedy vystoupí již brzy v Praze. Jaký bude jeho koncertní program?

Nigel Kennedy vystoupí již brzy v Praze. Jaký bude jeho koncertní program?  

Jeden z nejuznávanějších houslistů Nigel Kennedy přijede do české metropole již 14. března. Vystoupí spolu s vlastní hudební formací v Kongresovém centru s programem Bach Meets Gershwin. Na co konkrétně se mohou návštěvníci těšit?

Nigel Kennedy není žádným klasickým houslistou. Jeho tvorba je jiná, originální a neformální. Patří mezi houslové virtuózy, kteří prodali nejvíce hudebních nosičů. Se svou show vystupuje po celém světě v těch nejprestižnějších hudebních sálech. Během své kariéry spolupracoval třeba s hudebníky, jako jsou Paul McCartney, Robert Plant, Kate Bush či formace The Who. On sám považuje za zásadního hudebníka moderní doby Jimiho Hendrixe, kterému věnuje také velkou část své tvorby. 

Během programu Bach Meets Gershwin, s nímž vystoupí rovněž v Praze, nabízí průřez obou v názvu zmíněných skladatelů. Návštěvníci se ale mohou těšit i na jeho vlastní skladby. Na koncertě ho doprovodí skupina složená z pěti uznávaných doprovodných hudebníků. Na kytaru zahraje Rolf Bussalb, který spolupracoval především s jazzovými muzikanty, mezi nimiž nechybí Robben Ford, Scott Henderson či Joe Pass. Basy se chopí Tomasz Kupiec z Polska a za violoncello se postaví Beata Urbanek. 

Nigel Kennedy představí svůj program Bach Meets Gershwin pražskému publiku již 14. března, kdy vystoupí spolu se svou kapelou v Kongresovém centru. Vstupenky na koncert jsou stále k dispozici v internetovém předprodeji v cenovém rozpětí od 990 do 1 490 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Kongresové centrum Praha nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Kongresové centrum Praha

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!