Stará láska nerezaví: The Kelly Family se po 20 letech vrátili do Prahy

Stará láska nerezaví: The Kelly Family se po 20 letech vrátili do Prahy 

V téměř vyprodané O2 aréně se ve čtvrtek večer uskutečnil koncert známé skupiny The Kelly Family, která především v devadesátých letech pobláznila fanoušky po celém světě a během své kariéry prodala více než 20 milionů alb. Do Prahy se vrátila po dlouhých 20 letech v rámci svého evropského turné We Got Love - Live 2018.

V bezmála tři hodiny trvajícím koncertu zazněly jak nejznámější písně skupiny jako An Angel, I Can't Help Myself či Fell in love with an alien, které se setkaly s nadšeným aplausem, tak i písně z nového alba We Got Love. Hned druhá píseň koncertu, rocková Why Why Why přinesla ohňové efekty a při třetí písni s názvem First Time se na podnět Kelly Family hlediště poprvé proměnilo v nebe plné světelných hvězd. Přesto se publikum dostalo do toho správného varu až v druhé části koncertu.

Ale nepředbíhejme. Po třetí písni došlo na přání Johnnymu, který právě v tento den oslavil své 51. narozeniny. Následovaly písně Imagine, Because It's Love a Come Back To Me. Pak se již publikum dočkalo titulní písně z nového alba We Got Love, doprovázené živými záběry náhodných párů či přátel z publika, které s nadšením plnily výzvu k políbení nebo alespoň obejmutí svých nejbližších.

Příjemným oživením koncertu byla žánrová různorodost zařazených písní, které se pohybovaly od rockových kousků až po balady a ani geograficky rozhodně nezůstaly na jednom místě. Publikum tak nebylo ochuzeno ani o španělskou Hecho La Ronda, francouzskou Une Famille C'est Une Chanson, tradiční skotskou The Bonnie Banks o' Loch Lomond či gospel Swing Low.

Po dvacetiminutové pauze se Kelly Family vrátili na pódium s jednou ze svých nejslavnějších písní Nanana, která celou 02 arénu roztančila a roztleskala i přesto, že většina diváckých míst byla na koncertu k sezení. Nechyběly laserové efekty a všudypřítomné padající konfety. Následující píseň Keep On Singing zvedla ze židlí i ty, kteří předtím odolávali. Zajímavá byla i kruhová podoba pódia, které v části směrem k divákům vytvořilo vnitřní prostor, v němž byli stojící diváci uzavřeni. Právě jim se však členové Kelly Family věnovali nejvíce a téměř nepřetržitě se s nimi zdravili.

Druhá polovina koncertu prostě již fungovala na diváky tak jak měla. Střídaly se rychlé i pomalejší kousky a na publiku bylo vidět, že si koncert své oblíbené kapely z mládí opravdu užívá a dostává to, proč na ni vlastně přišlo. Píseň The Wolf zopakovala ohnivé efekty a publikum se dočkalo i Angelova bubenického sóla, poděkování za atmosféru a slibu, že se Kelly Family do Prahy opět vrátí. Poslední skupinově zazpívaná píseň Brothers and Sisters pak pražský koncert symbolicky ukončila.

Foto: Marián Juskanin. Více fotografií naleznete ve fotogalerii.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Stará láska nerezaví: The Kelly Family se po 20 letech vrátili do PrahyStará láska nerezaví: The Kelly Family se po 20 letech vrátili do PrahyStará láska nerezaví: The Kelly Family se po 20 letech vrátili do Prahy
 

Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!