John Williams oslaví 60 let své hudební kariéry nahrávkou A Life In Music

John Williams oslaví 60 let své hudební kariéry nahrávkou A Life In Music  

John Williams, jeden z nejuznávanějších a nejúspěšnějších filmových hudebních skladatelů, se rozhodl potěšit fanoušky své tvorby novou deskou. Ta ponese název A Life In Music a nabídne kolekci jeho nejznámějších melodií.

A že jich má americký skladatel na svém kontě požehnaně! Hudbu vytvořil třeba ke kultovním fantasy snímkům, jako jsou Harry Potter, Jurský Park, Hvězdné války či Válka světů. Nechybí ale ani melodie z dramatických filmů, jako jsou Schindlerův seznam nebo Zachraňte vojína Ryana

Album A Life In Music oslavuje 60 let Williamse v hudební branži. Pro vydání si navíc skladatel vybral příhodné datum, a to 4. května, na které připadá mezinárodní den Star Wars. Právě práce na této legendární filmové sáze vynesla skladatele do širšího fanouškovského povědomí. Hudbu s Williamsem na albu nahrával Londýnský symfonický orchestr pod vedením Gavina Greenwaye

Co konkrétně se na albu objeví? “Na desce se nachází premiérová nahrávka ústřední melodie ze Schindlerova seznamu v podání nově napsaného sóla na cello, Hedwig’s Theme z Harroho Pottera, melodie z Čelistí, Jurského parku, Supermana nebo filmu E.T.,” přibližují tvůrci. 

Šestaosmdesátiletý John Williams zlomil absolutní rekord v počtu nominací na Oscara. Nominovaný byl za hudbu ke snímku Star Wars: Poslední z Jediů. Nominaci nakonec neproměnil, nicméně na svém kontě má Oscarů již pět. K tomu i neuvěřitelných 24 Grammy, sedm cen BAFTA i čtyři Zlaté glóby. A samozřejmě nechybí bezpočet zlatých a platinových nahrávek. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!