Na svůj první pražský sólový koncert láká skupina The XCERTS

Na svůj první pražský sólový koncert láká skupina The XCERTS  

Rocková kapela The XCERTS se přijede vůbec poprvé představit českému publiku na sólovém koncertu. Doposud totiž v Praze vystupovala jen jako předskokan známějších kapel Nothing But Thieves či You Me at Six.

K založení skupiny The XCERTS došlo již před sedmnácti lety. Tehdy se třináctiletí Murray Macleodem a Jordan Smith seznámili v kanceláři ředitele základní školy v Aberdeenu a rozhodli se, že spolu začnou hrát. Později se k nim přidává ještě bubeník Ross McTaggart. Ve své tvorbě se vyžívají v zachycování surových momentů, pocitů a odprošťují se od vlivů současnosti. Chtějí zapomenout na venkovní svět, místo toho se babrají ve svém vlastním, vnitřním. 

Kapela se vyznačuje svými živelnými koncerty, na nichž se mísí zoufalství, láska i další silné emoce s atmosférou hymnického moderního roku s osmdesátkovým nádechem. Na vlastní kůži se budou moci přesvědčit návštěvníci jejího prvního sólového koncertu, který proběhne 28. dubna na strahovské Sedmičce. S sebou dovezou písně ze svého nového alba Hold on to Your Heart

Všechny songy na novém albu byly napsány za frontmanova temného porozchodového období. I tak jimi probíhá úzká linka světla a naděje. Celé album je v podstatě sentimentálním milostným dopisem do minulosti, jenž je plný beznaděje, ale posílený odhodlaností vrátit se zpět do šťastné reality. “Když přišel ten stěžejní moment uvědomění, zjistil jsem, že je čas začít žít znovu a přestat být tak sebelítostivý. To album pochází ze vší temnoty duše, ale při jeho tvorbě jsem zároveň chtěl zachytit onen moment vítězství nad nepřízní osudu,” vysvětlil Murray. 

Vstupenky na koncert jsou k dispozici v internetovém předprodeji za 250 korun. Na místě v den koncertu se cena vyšplhá na 300 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!