Proslulý architekt David Vávra zamířil se svou výstavou do Zlína

Proslulý architekt David Vávra zamířil se svou výstavou do Zlína 

Architektonické práce doplněné o výtvarné a literární přesahy prezentuje výstava Běžet s domy, kterou aktuálně hostí Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně (KGVUZ). V jejím grafickém kabinetu bude k vidění do 27. května.

Výstavu organizátoři pojali jako retrospektivu Vávrovy architektonické a výtvarné tvorby. „Kromě několika vybraných staveb, které budou prezentovány i formou modelů, představuje výstava typologicky pojatý průřez tvorbou, kresebné záznamy z cest, keramiku nebo předměty, vytvořené z fusingového skla,“ uvedla kurátorka výstavy Karolína Juřicová. „Chybět nebudou ani originály pastelů včetně skic a plánů k nerealizovaným a dosud nedostavěným projektům,“ dodala.

Návštěvníci se seznámí s architektovými novostavbami, rekonstrukcemi veřejných budov, jeho řešením interiérů či s rodinnými domy a vilami. Opomenuty nejsou ani stavby pro handicapované, zásahy ve veřejném prostoru, sakrální budovy nebo muzea a řešení výstavních expozic.

K výstavě vznikla stejnojmenná publikace, kterou tvoří soubor dosavadního díla Davida Vávry a jeho ateliéru. Bude k zakoupení a podpisu architektem na vernisáži 9. března od 17 hodin a také po celou dobu trvání výstavy na recepci budovy 14 továrního areálu,“ doplnila Juřicová.

Foto: archiv KGVUZ

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Baťův institut nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Baťův institut

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!