Filmový březen: Trojitý axel do virtuální reality

Filmový březen: Trojitý axel do virtuální reality 

Sošky Oscara jsou rozdány a vítězný film českým divákům distribuční společnosti předvedly už v únoru. Přesto třetí měsíc v roce nabízí několik opravdových skvostů. Ať už ze skříně Americké filmové akademie nebo poličky s blockbustery.

S přicházejícím jarem se roztrhl pytel se zajímavými tituly. Ať už jde o ozvěny oscarové ceremonie nebo chystané adaptace či životopisné snímky. Ten nejužší výběr představujeme v tradičním sestřihu, komu je ale pětice titulů na březen málo, může dát šanci i dalším, neméně kvalitním dílům.

Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová ladně dotančila až k ruské špionáži. Zula piškoty a taneční parket z donucení vyměnila za kurz tzv. volavek. Tvrdým výcvikem se mají ženy naučit, jak použít své tělesné zbraně, aby získaly přesně to, co po nich Kreml chce. Dalším cílem je důstojník CIA Nathaniel. Jak úspěšná svůdnice je Jennifer Lawrence píšeme už také v naší recenzi. Úplně opačný obrázek nabízí Christine alias "Lady Bird". Sebevědomí je podkopávané nejistotou z budoucnosti a z žití v současnosti. Trable s dospíváním nenechávají chladnou Saoirsu Ronan, která sice neproměnila svou třetí oscarovou nominaci, u diváků a kritiky se ale znovu výrazně zapsala.

Jak silná je touha po vítězství osvětlí Margot Robbie, coby krasobruslařka Tonya Harding. První Američanka, která ustála trojitý axel doskáká na olympijské hry nečestnou hrou. Dodnes není jasné kolik o ní věděla. Víc se dozvíte v naší recenzi.

Kombinace Elišky Balzerové a Tatiany Vilhelmové už se v minulosti osvědčila například v úspěšném filmu Teorie tygra. V Tátově volze je režisér Jiří Vejdělek staví před rodinné tajemství, které odkryla nenápadná dětská kresba. Čo bolo to bolo. A dvojnásob pro bývalého slovenského politika Mečiara, který rozdělil nejen Československo a vytvořil archetyp pro typického politika polistopadové doby. Nejlíp to ví dokumentaristka Tereza Nvotová, která si kdysi na kontroverzního premiéra jako malá holka hrála.

Lara Croft je zpátky. S novou tváří oscarové vítězky Alicii Vikander je víc podobná své herní předloze. Více skáče, palve a praskají pod ní větve. Dobrodružství a dávné tajemství otce zůstává ale stejné. Hrobky čekají. Druhý díl nabídne robotický opus Pacific Rim. Tentokrát s obsazením Eastwood - Boyega. Finn ze Star Wars tak spojí síly s mladší verzí hodného, zlého a ošklivého. Piloti Jaegerů se znovu utkají s Kaiju v posledním boji o přežití.

Nechtěný host se stane životní láskou. Jména se rozdávají i v americké oscarovce, která přibližuje citový otřes v životech sedmnáctiletého Elia a studenta Olivera, který oslavil dvacáté čtvrté narozeniny. Dej mi své jméno na oscarovech příliš neuspělo, do srdcí amerických diváků se ale zaručeně dostalo.

A jako poslední filmová ozdoba jde do kin adaptace románu Ernesta Clinea, která jde na ruku snad všem gamerům a milovníkům 80. let. Ready Player One nabízí akci, popkulturní odkazy i hru o bohatsví excentrického milionáře. OASIS navíc putuje na plátna pod vedením velikána Stevena Spielberga.

Podělte se s námi o zážitky z vašich kin. Na sociálních sítích nebo www.informuji.cz. Příjemnou jarní zábavu!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!